Menu

Opdracht: 'Met goed voetbal van Zwolle winnen'

De opdracht van trainer Ronald Koeman aan zijn spelers is duidelijk: Winnen van Zwolle. ,,Dat moet gewoon", is Koeman stellig. ,,En het zou prettig zijn als dat ook nog met goed voetbal gebeurt. Dan zijn we een stap verder."

De druk is er door het bereiken van de UEFA Champions League af bij de jongens en bij de coach. ,,De druk is van de ketel. Vanaf nu zullen we beter gaan voetballen", verwacht de trainer zelf. ,,We waren verplicht Champions League te halen. Dat merkte je bij iedereen. Nu het bereikt is, komt er rust in het elftal."

,,Gezien het programma kunnen we per week maar twee keer voluit trainen. Dan is het moeilijk om vaak die vormen van bijvoorbeeld twee keer raken te oefenen. We moeten in een wedstrijd simpeler gaan spelen, vaak zijn we bezig met veel moeilijkere oplossingen. Bij het twee keer raken zie je direct welke spelers problemen hebben met de handelingssnelheid of de beweging zonder bal. Wie veel balverlies heeft, en dat hadden we woensdag, speelt nooit goed."

Daarom wordt er hard gewerkt aan een doel: ,,Het is belangrijk dat we ons voetbal terug krijgen", stelde Koeman. Zondag zou dat tegen Zwolle zichtbaar moeten worden. Een dag later is de trainer een groot deel van zijn spelers weer kwijt vanwege de vele interlands.

Ook Petri Pasanen kan volgens de trainer tegen Zwolle spelen. De Fin had een flinke blessure onder het oog opgelopen. ,,Hij is fit. Vandaag hebben we hem op de training bewust niet mee laten doen in verband met de duels. Maar hij heeft niets gebroken en kan meespelen."

De wedstrijd tegen FC Zwolle is de derde van het seizoen. Die twee eerste brachten Ajax naar de top van de ranglijst waar alleen nog RKC en SC Heerenveen de maximale punten behaalden. Maar Zwolle is tot nu toe verstoken gebleven van punten. Vorige week ging de ploeg van trainer en oud-Ajacied Peter Boeve met 0-3 onderuit tegen RKC en in de openingswedstrijd verloor Zwolle in Utrecht van de plaatselijke FC (1-0).