Menu

Open brief aan supporters van Ajax

Deze brief wordt een uur voor de wedstrijd Ajax-Willem II door Bob Haarms en Han van Wees aan de supporters op de F-side uitgereikt. De inhoud van de brief staat hieronder vermeld.

Wij delen de zorgen die jullie hebben over de grasmat van de Arena.

Dag en nacht wordt er daarom keihard gewerkt aan de kwaliteit van ons gras. En geloof het of niet, afgelopen donderdag na de training van ons eerste elftal dachten wij beiden: dit is de beste mat die we in jaren in de Arena hebben gehad.

We zijn er nog niet, maar we zijn wel een heel eind op weg.

Waar wij twee jaar keihard voor hebben geknokt, gebeurde in januari: de oude, verpeste en keiharde onderlaag is vervangen door een nieuwe laag zand en vruchtbare aarde. Er ligt nu een goeie voedingsbodem. En voor het eerst begint het gras in de Arena wortel te schieten.

Niet dat we nu uit de zorgen zijn.

De problemen met stadions zoals de Arena zijn ons bekend. In Milaan, in Dortmund, in Manchester: het is overal hetzelfde. Te weinig licht, te weinig wind, te weinig…zeg het maar.

Daarom hebben we even de tijd nodig. Het jaargetijde zit ons niet mee. Was het nu april of mei geweest, dan had de mat veel sneller wortel geschoten.

Hoe de mat zich tegen Willem II houdt, moet nog blijken. Als er in de rust en meteen na afloop van de wedstrijd mensen over het veld lopen om de mat bij te werken, dan is dat niks anders dan wat ook in De Meer gebeurde. Natuurlijk vliegt er hier en daar een polletje uit en dat moet je meteen renoveren.

Het gras heeft tijd nodig. En dus hebben wij tijd nodig. Daarom vragen we jullie - recht op de man af - om jullie steun. Want we zijn er echt vreselijk hard mee bezig. En dan kunnen wij jullie steun minstens zo hard gebruiken.

Bob Haarms, grascomite

Han van Wees, terreinmeester