Menu

Open brief spelersgroep Ajax aan overheid

De spelersgroep van Ajax heeft vandaag in een open brief aan de overheid opgeroepen alsnog tot een eerlijke kaartverdeling te komen voor de finale van Amstel Cup op 12 mei. Door beslissingen van de gemeente Rotterdam mag Ajax op 12 mei slechts met 5900 supporters naar de Rotterdamse Kuip afreizen, terwijl FC Utrecht 15.000 fans kan meenemen.

Ajax stelt zich op het standpunt dat de maatregelen voor de Amstel Cup-finale onacceptabel zijn, maar zal zich uiteindelijk moeten neerleggen bij de beslissingen van bevoegde autoriteiten. De spelers scharen zich in deze opvatting als één man achter de club.


In de open brief roept de voltallige selectie van Ajax 1 de supporters op om zich in de laatste wedstrijden van het seizoen rechtgeaarde Ajacieden te tonen.


De brief is gericht aan de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam, aan de lokale overheden van Rotterdam en Amsterdam en aan de KNVB en is ondertekend door de spelersraad van Ajax, bestaande uit aanvoerder Cristian Chivu, André Bergdølmo en Fred Grim.


De volledige tekst van de open brief luidt als volgt:


"De spelersgroep van Ajax wil collectief door middel van deze open brief de overheid oproepen alsnog te komen tot een eerlijke kaartverdeling onder de supporters van Ajax en FC Utrecht voor de Amstel Cup-finale op 12 mei.


Hoewel wij onderschrijven dat de recente ongeregeldheden een krachtdadig optreden van de overheid noodzakelijk maakt, zien wij geen grond voor de discriminerende behandeling die de supporters van Ajax voor deze wedstrijd ten deel schijnt te moeten vallen. Als spelers van Ajax scharen wij ons dan ook volledig achter de opvatting van onze club, dat de maatregelen zoals nu voorgesteld onacceptabel zijn. Uiteraard moet Ajax zich uiteindelijk neerleggen bij een besluit van de bevoegde instanties.


Ajax is nog op twee fronten in de strijd om de hoofdprijzen van het vaderlandse voetbal in de wacht te slepen. Daarom willen wij als spelers van Ajax tevens een dringend beroep doen op onze supporters zich tijdens de resterende wedstrijden rechtgeaarde Ajacieden te tonen.


Ajax heeft de steun van zijn supporters hard nodig en de club is geenszins gebaat bij welke storende invloed van buiten dan ook.


Namens de voltallige selectie van Ajax 1,
De spelersraad: Cristian Chivu, André Bergdølmo en Fred Grim"