Menu

Open Dag Ajax Deel 1

Ajax opende op donderdag 2 augustus haar deuren voor alle Ajax-fans. Het programma was dit seizoen nog spectaculairder dan voorgaande jaren. Voor ieder was er wat wils. De verschillende activiteiten voor de supporters werden op verschillende lokaties op Sportpark de Toekomst en rondom het stadion gehouden. Het meeste publiek trokken de training, waar trainer Co Adriaanse alles van deskundig commentaar voorzag, en de presentatie van de Ajacieden op het grote buitenpodium. De internetredactie volgde alles op de voet en maakte een fotoreportage.

Trainer Co Adriaanse geeft tekst en uitleg bij de oefenvormen die de spelers op het hoofdveld van de Toekomst uitvoeren. Daarbij legt Adriaanse de nadruk op de achtergrond van de oefening. Tevens benadrukt hij de verschillende kwaliteiten van een aantal spelers.

Peter Boeve, assistent-trainer bij het eerste elftal, geeft ook zijn toelichting op de training.

Rafael van der Vaart demonstreert het afronden op doel.

Na een lunchpauze keert de selectie terug op het terrein van de Open Dag. Op het grote buitenpodium hebben in de tussentijd duizenden supporters zich verzameld. Om 12.30 uur arriveert de spelersbus.

De hele technische staf en alle spelers worden één voor één voorgesteld aan het publiek.

Elke Ajacied wordt met luid applaus begroet.

Als de laatsten van de selectie hun opwachting nog moeten maken, loopt Machlas terug naar achteren..

..niet om het podium te verlaten, maar om samen met Arveladze een andere teamgenoot het podium op te helpen. De aan zijn knie geblesseerde Galasek draagt een brace om het gewricht en loopt daardoor wat moeilijk.