Menu
Open Dag voor jong en oud

Open Dag voor jong en oud

De Open Dag van Ajax is een feest voor jong en oud. Kees (62) en de vrienden Luigi (15), Jimmy (14) en Teun (14) vieren het feest vandaag mee. Ze zijn niet alleen. De Open Dag wordt bezocht door vijfenveertigduizend Ajacieden.

Trots toont Teun Cuppen zijn Ajax-thuisshirt. De tiener uit Beers is vooral gekomen om zoveel mogelijk handtekeningen te ‘scoren’. De wedstrijd van Lucky Ajax is het voorprogramma. De - later op de middag geplande - presentatie van de spelers en de handtekeningsessie vormen de hoofdact voor de drie jongens. ,,Ik wil zoveel mogelijk handtekeningen’’, blikt Cuppen hoopvol vooruit. Zijn vrienden Jimmy de Veld en Luigi Nabuurs rekenen ook op de nodige krabbels. ,,Vooral bij Sneijder en Huntelaar zal het druk zijn’’, voorspelt Nabuurs. ,,Alhoewel ook Dennis Rommedahl misschien lastig te bereiken is. Iedereen wil natuurlijk de handtekening van een nieuwe Ajacied.’’

Luigi Nabuurs, Jimmy de Veld en Teun Cuppen (vlnr.) op de Toekomst. Luigi Nabuurs, Jimmy de Veld en Teun Cuppen (vlnr.) op de Toekomst.

De tieners vermaken zich opperbest op de Toekomst en, eerder al, op P2 en in de ArenA. Vooral de stadiontraining van Ajax was de moeite waard. ,,Bij Ajax wordt toch iets anders getraind dan bij mijn club, Hapser Boys’’, lacht Cuppen. De Veld knikt instemmend. Hij voetbalt bij J.V.C. Cuijk en ook bij die vereniging gaat het er doorgaans anders aan toe. De Veld was vanmorgen trouwens voor de eerste keer in de Amsterdam ArenA. Het stadion is hem bevallen. ,,Het is ook leuk om Lucky Ajax een keer te zien spelen’’, verwijst hij naar de wedstrijd die een veld verderop wordt gespeeld. Mannen als Simon Tahamata, Frank Verlaat en Aron Winter vermaken het veelkoppige publiek met hun voetbalkunsten. Ook Ali B. speelt mee. ,,Hij moet wel goed zijn, want hij heeft ook wel eens meegetraind met het Nederlands elftal’’, vervolgt De Veld.
De jongens gaan in elk geval niet met lege handen naar huis. Een plastic tasje bevat de spulletjes die de sponsors en suppliers van Ajax her en der uitdelen. Bidonnen van Audi en spuitbussen deodorant van adidas zijn welkome souvenirs.

Kees van den Broek genoot vooral van de wedstrijd die Lucky Ajax speelde. Kees van den Broek genoot vooral van de wedstrijd die Lucky Ajax speelde.

Kees van den Broek behoort tot de oudere generatie Ajax-supporters. Hij steunt de club al ruim veertig jaar. De Houtenaar was er al bij toen Ajax in 1969 in Madrid voor het eerst in de finale van de Europa Cup I stond. Drie jaar later was hij ook in Belgrado toen Ajax ten koste van Juventus de ‘Cup met de grote oren’ veroverde. ,,Ik ben nu met pensioen, maar ik heb altijd gewerkt bij de spoorwegen”, legt hij uit. ,,Daardoor kon ik vrij reizen en was het makkelijk om uitwedstrijden te bezoeken.”

De Open Dag 2007 bevalt hem goed. Hij heeft ook net gekeken bij een oefenwedstrijd van Lucky Ajax. ,,Ik herken ze niet meer allemaal, hoor!”, geeft hij toe. ,,Volgens mij loopt er een De Boer op het veld. Maar of het Frank of Ronald is kan ik niet zeggen. Ik heb die twee nooit uit elkaar kunnen houden. En die andere voetballers die nu op het veld staan zijn in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Van het huidige Ajax herken ik natuurlijk wel iedereen.” Vorig jaar was Van den Broek ook bij de Open Dag van Ajax. ,,Het is nu een stuk drukker”, zegt hij. ,,Dat komt door het weer, maar ik heb ook het gevoel dat Ajax weer leeft bij de mensen. Ik denk dat het een mooi seizoen wordt: we worden kampioen én we gaan ver komen in de Champions League!”

Op P2 is het gezellig druk. Op P2 is het gezellig druk.
In de speciale All you need is Ajax-bus kunnen de supporters een boodschap inspreken voor de selectie. De leukste boodschappen zijn terug te zien op de schermen in de Amsterdam ArenA en op Ajax TV. In de speciale All you need is Ajax-bus kunnen de supporters een boodschap inspreken voor de selectie. De leukste boodschappen zijn terug te zien op de schermen in de Amsterdam ArenA en op Ajax TV.