Menu
Open doekjes voor fraaie aanvallen

Open doekjes voor fraaie aanvallen

Nadat de ochtendtraining van Ajax in De Lutte voor het grote publiek niet toegankelijk was, leken de fans zich gefocust te hebben op de middagtraining. Het was namelijk lekker druk langs het veld van SV De Lutte waar de Ajacieden training drie van het trainingskamp afwerkten. Kenneth Vermeer (liesklachten) en Arek Milik (lichte buikgriep) ontbraken vandaag.

Voordat de grote partij van twee keer vijf minuten losbarstte, moesten de liefhebbers wel even geduld hebben. De oefeningen die de Ajacieden in het begin van de training kregen voorgeschoteld waren voor de fans niet heel spannend. Maar essentieel waren ze voor de spelers wel. Ondertussen speelden Dennis Bergkamp en Frank de Boer de bal over grote afstand op elkaars stropdas, of bijna in elk geval.

In de afsluitende snelle oefeningen waarin de spelers de bal één keer moesten raken, was De Boer zeer gefocust. Moeilijke gezichten wisselde hij af met complimenten en bezorgdheid: ,,Jullie moeten je veel meer bewust zijn van je omgeving”, gaf hij de spelers onder andere mee.

Die woorden waren niet aan dovemans oren besteed. In de grote partij was eerst Ruben Ligeon zich uitstekend bewust waar Kolbeinn Sigthórsson zich bevond en daarna plaatste Ricardo Kishna de bal met precisie op Lasse Schöne, die net als zijn IJslandse ploeggenoot uitstekend afrondde. Die acties leverden applaus op van de fans, de technisch staf maar ook de spelers zelf lieten hun waardering blijken. Door die goals eindigde de partij in een 2-0-overwinning voor de blauwe ploeg.

Woensdag staan er twee voetbaltrainingen op het programma. De eerste begint om 10:30 uur, de andere een uur later dan vandaag het geval was: namelijk om 16:00 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Boer verstuurt weer een lekkere pass richting de niet-zichtbare Bergkamp. De Boer verstuurt weer een lekkere pass richting de niet-zichtbare Bergkamp.
De bewegingen van Björn Rekelhof vallen in de smaak bij Lasse Schöne en Jairo Riedewald. De bewegingen van Björn Rekelhof vallen in de smaak bij Lasse Schöne en Jairo Riedewald.
,,Wees je meer bewust van je omgeving", gaf De Boer zijn spelers mee. ,,Wees je meer bewust van je omgeving", gaf De Boer zijn spelers mee.
Thulani Serero en Lerin Duarte vormen een koppel bij een soort tikspelletje voor twee personen. Thulani Serero en Lerin Duarte vormen een koppel bij een soort tikspelletje voor twee personen.
Terwijl Nicolai Boilesen zich ontfermt over een mede-speler kijkt Klaassen in de lens van de fotograaf. Terwijl Nicolai Boilesen zich ontfermt over een mede-speler kijkt Klaassen in de lens van de fotograaf.
Na afloop deelden de Ajacieden handtekeningen uit, zoals hier Ruben Ligeon. Na afloop deelden de Ajacieden handtekeningen uit, zoals hier Ruben Ligeon.