Menu
Openhartige Daley & Danny Blind:'Dat is een vast ritueel geworden'

Openhartige Daley & Danny Blind:'Dat is een vast ritueel geworden'

Op de wedstrijddag hebben ze altijd even telefonisch contact; Daley en Danny Blind. “Dat is eigenlijk ontstaan sinds mijn tijd in Engeland bij Manchester United en is een vast ritueel geworden”, vertelt Daley. “Vlak voordat we de bus instappen, geef ik altijd even een belletje naar mijn vader. Niet heel lang hoor, soms maar 2 of 3 minuten, en dan hebben we het puur even over de wedstrijd.” Ook Danny ervaart dat als prettig; “Misschien is dat de trainer in mij, maar ik probeer Daley vaak nog even met een bepaalde opmerking te prikkelen of scherp te houden.”


In deze tijden van voetballoze weken brengen we oude, fraaie producties van Ajax Media opnieuw onder de radar. Ditmaal aandacht voor de Ajax Podcast met Danny en Daley Blind. Het gesprek werd eind augustus opgenomen en verscheen vervolgens verspreid over 2 afleveringen op de mediakanalen van Ajax. Een luistertip.


Ze zijn de bekendste en succesvolste vader en voetbalzoon van Nederland. Het zorgt in huize Blind ook wel eens voor onderlinge competitie. "Af en toe hebben wij wel eens van die momenten", grijnst Danny. "Bijvoorbeeld als-ie weer wat van me heeft afgepakt. Dat komt dan wel even ter sprake. Neem vorig seizoen met het aantal gespeelde Champions League-wedstrijden. En we hebben nu ook allebei 5 titels in Nederland."

En dan met een serieuze blik: "Hij is mijn zoon en mag natuurlijk alles van me afpakken. Ik heb alleen nog wel een paar troeven in mijn achterzak. Ja, de Champions League bijvoorbeeld. Vorig seizoen was hij heel dichtbij. ik hoop dat het Daley gaat lukken."

'Buiten het veld handel ik soms wat meer uit emotie. Daarin lijk ik op mijn moeder. Ik denk dat mijn vader wat rustiger is'

In deze 2 fraaie afleveringen komt onder meer ook nog ter sprake: ⤵️

De 1e aflevering met Danny en Daley Blind

De 2e aflevering met Danny en Daley Blind

Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast? Abonneer je dan via:

Of luister ze allemaal terug op de podcast-pagina.

Beluister ook: Ajax Podcast #57: John Heitinga en Dave Vos: stil op de Toekomst
Check ook
: Ajax Podcast; bizarre tijden doornemen met Ryan Babel en Menno Pot

Tekst en beeld: Ajax.nl