Menu
Openingsduel al direct lastig

Openingsduel al direct lastig

Uit de ingevulde EK-pools blijkt de openingswedstrijd al direct een hersenkraker. De voorspellingen van het duel tussen gastland Zwitserland en Tsjechië zijn zeer verdeeld. Wie neemt na dit weekeinde de leiding in onze EK-pool?

Assistent-trainer Alfons Groenendijk houdt het op een minimale zege voor de oud-Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera. De Tsjechen kloppen volgens de Leidenaar de Zwitsers met 0-1. Net als Groenendijk voorzien ook Erik Heyblok (0-1), Henri van der Aat (0-2), Robin Pronk (0-2) en Simon Tahamata (0-2) winst van de Tsjechen. Sjaak Swart en Heini Otto - in dit geval meer Swart dan Otto - denken dat de Zwitsers zullen winnen, net als David Endt (2-1) en Urby Emanuelson (1-0). Gregory van der Wiel en Herman Pinkster verwachten geen winnaar (1-1). Van Turkije hebben onze voorspellers geen al te hoge pet op in het duel tegen Portugal. Alleen Simon Tahamata en David Endt denken dat de Turken toch nog een punt overhouden aan de ontmoeting.

Zondag komt poule B in actie, gastland Oostenrijk opent de reeks tegen Kroatië. Geen probleem voor de Kroaten, verwachten onze deelnemers die, met uitzondering van David Endt, de gastheren een eenvoudige zege zien boeken. De teammanager van Ajax ziet Oostenrijk als enige winnen (1-0). Dat Endt gaat voor de verrassing blijkt uit zijn prognose van Duitsland - Polen. Leo Beenhakker zorgt, volgens Endt, met zijn Polen voor de eerste stunt door met 1-2 te winnen. Ook daarin staat hij alleen. Herman Pinkster ziet dat duel nog in een gelijkspel eindigen, maar de anderen gaan voor Duits succes.