Menu

Openlucht-voetballers hebben de ruimte

Zeven Ajacieden verkozen, al dan niet vrijwillig, de buitenlucht boven het sportzaaltje in de ArenA. Zij hadden op het trainingsveld in de openlucht alle ruimte. Maar toch werd de bewegingsvrijheid ingeperkt voor Nigel de Jong, Tom Soeaters, Hans Vonk, Maarten Stekelenburg en het geblesseerde trio Wesley Sonck, John O'Brien en Johnny Heitinga.

Want er moest natuurlijk wel doelgericht gewerkt worden. De doelen werden dicht bij elkaar gezet; Vonk en Stekelenburg sloegen de handschoenen ineen, De Jong en Soetaers concentreerden zich optimaal en de strijd tussen de spelers en keepers kon beginnen.

Ze waren maar met zo weinig, omdat de basisspelers van gisteren binnen de hersteltraining afwerkten en sommige andere selectiespelers zich vanavond bij Jong Ajax zullen melden. Dat elftal speelt om half zeven op de Toekomst tegen Jong NAC.

Hans Vonk beleefde maandagochtend een keer een kleine deja-vu toen de bal uit zijn handen sprong, maar hij moet zondagavond met genoegen naar de uitzendingen op televisie hebben gekeken, waarin meerdere malen werd gezegd dat het doelpunt van De Graaf afgekeurd had moet worden. De regel schijnt te zijn dat de hand op de bal genoeg is voor een keeper. Dan mag de aanvaller die bal niet meer onder zijn hand vandaan schieten. Maar Van Dongen keurde de treffer goed. Last had Vonk er een ochtend later niet meer van. Hij liet zich nergens door van de wijs brengen.