Menu

Operatie Johnny Heitinga geslaagd

Johnny Heitinga heeft in Amerika een geslaagde operatie ondergaan aan zijn linkerknie. De jonge Ajacied vloog op 23 oktober naar de VS waar hij twee dagen later onder het mes ging. Inmiddels is hij weer terug in zijn hotel waar hij Ajax.nl telefonisch te woord stond.

Heitinga raakte in de wedstrijd tegen NAC zwaar geblesseerd. Hij koos ervoor zich in Colorado te laten opereren bij Richard Steadman. Afgelopen woensdag vertrok hij. ,,Het was best wel spannend", bekende Heitinga zondagavond. ,,Maar het is goed verlopen."

Een nachtje bleef Heitinga nog in het ziekenhuis na de geslaagde operatie. ,,De nawerking was niet zo goed. Ik voelde me echt beroerd, maar nu gaat het wel. Ik zit in zo´n apparaat om de beweging terug te krijgen. Ik krijg ook twee keer per dag fysiotherapie."

De Ajacied wordt bijgestaan door zijn moeder, stiefvader en clubarts Edwin Goedhart. ,,De fysiotherapie is best pittig, maar ik slaap veel. Verder surf ik wat rond op internet, maar na een tijdje heb je de sites allemaal wel gezien."

Het been voelt goed. ,,Met rust houden en ijs op de knie komt het allemaal wel goed. Het loopt wel los", stelde de geplaagde verdediger ons gerust. ,,Het is hier nu twaalf uur. Tijd dus voor een siësta."

Heitinga blijft tot 8 november in het hotel, op een minuutje van het ziekenhuis. Dan vliegt hij terug naar Nederland. Wij wensen hem veel sterkte toe tijdens zijn herstel en hopen hem snel weer bij Ajax te zien.