Menu
Operatie Mitea geslaagd

Operatie Mitea geslaagd

Nicolae Mitea is afgelopen vrijdag in een ziekenhuis in Amsterdam met succes geopereerd aan zijn rechterknie. De Roemeen heeft een nieuwe kruisband in het gewricht gekregen.

Mitea raakte in de wedstrijd tegen Boca Juniors tijdens het LG Amsterdam Tournament geblesseerd aan zijn knie. Op basis van de eerste onderzoeken is afgewacht of een operatie vermeden kon worden. Maar omdat de beschadigde kruisband onvoldoende stabiel bleek te zijn, is alsnog besloten om de knie te opereren.

Volgens clubarts Edwin Goedhart is de operatie goed gegaan. Mitea mocht na twee dagen het ziekenhuis alweer verlaten. De Roemeen revalideert bij Ajax en zal de komende drie maanden binnen worden behandeld en zijn oefeningen doen.

Maxwell onderging eind mei dezelfde operatie en revalideert momenteel in Braziliƫ. Goedhart bezocht de Ajacied vorige vorige week in zijn geboorteland om te kijken hoe de knie van de Ajacied geneest. ,,Maxwell ligt op schema. We verwachten hem begin oktober terug bij Ajax, vanaf dan zal hij de voetbaltraining opbouwen", aldus de arts.