Menu

Opgetogen gezichten bij presentatie Sonck

Wesley Sonck werd maandagochtend gepresenteerd als de nieuwe spits van Ajax. Daartoe kreeg hij voor het begin van de eerste training onder grote belangstelling zijn shirt overhandigd.

Achter de tafel straalden Arie van Eijden, Sonck en trainer Ronald Koeman bij de presentatie. ,,We zijn zeer verheugd dat we uiteindelijk tot een akkoord met Wesley Sonck zijn gekomen", sprak de algemeen directeur als eerste. ,,Het was enigszins gecompliceerd omdat er meerdere partijen bij de transfer waren betrokken. Dan moet je denken aan Paul Kpaka die van GBA naar RC Genk is gegaan. De transfer van Aaron Mokoena was daar niet zozeer bij betrokken, maar is op verzoek van Genk hierin meegenomen. Wij zijn gelukkig dat we Wesley voor vijf jaar hebben kunnen contracteren."

Trainer Ronald Koeman sloot zich aan bij de woorden van Arie van Eijden. ,,De coach van Ajax is blij met de komst van Sonck. Hij stond al tijden, ook voordat ik hier kwam, hoog op lijstje. Zoniet als allerhoogste. Zeker gezien de problemen met de spitsen vorig jaar. We zijn zeker verheugd omdat het in deze tijd niet altijd lukt om diegene te contracteren die je wenst."

Sonck zelf zei, net als zondag op deze website, dat hij blij was met de overgang. ,,Als Ajax komt, hoef je niet na te denken. We waren er op zich snel uit. De spelers van Ajax zijn nieuw voor mij, maar toch bekend omdat je ze zo vaak ziet. Er zit veel talent in de ploeg. Bij Genk was ik een van de spelers die de ploeg op sleeptouw namen. Dat ik al met een Nederlandse trainer heb gewerkt is mijn mondigheid ten goede gekomen."

De Belg komt met rugnummer 19 te spelen. Koeman: ,,Dat nummer was nog vrij. Tweeënhalve maand geleden moesten we de nummers al doorgeven omdat een aantal nummers is veranderd. En in 19 zit een 9. Het is nu aan Wesley om dit komend seizoen het 1-tje er af te spelen."