Menu
Opladen voor treffen met concurrent

Opladen voor treffen met concurrent

De week na een interlandperiode is altijd rommelig. Zo ook de laatste training voor het duel met FC Twente van morgenavond. Thulani Serero verscheen later op het trainingsveld en Nicolai Boilesen was er zelfs helemaal niet bij.

Boilesen mist het treffen met de Tukkers sowieso. De linksback liep in de interland tegen Portugal met Denemarken een hersenschudding op. De Deen werd in zijn thuisland onderzocht en mocht op doktersadvies nog niet afreizen naar Amsterdam. Serero miste het eerste gedeelte van de training. De Zuid-Afrikaan kwam rechtstreeks uit zijn thuisland vliegen, na een duel met Congo dat in 0-0 eindigde. De middenvelder is er tegen Twente wel gewoon bij. ,,Hij heeft een lange vlucht achter de rug, maar hoefde geen tijdsverschil te overbruggen. Dat scheelt een hoop”, aldus Frank de Boer op de afsluitende persconferentie. Over Boilesen zei de oefenmeester: ,,Nicolai is nu met zijn vader onderweg met de auto vanuit Denemarken. Het gaat volgens mij wel goed. Hij wordt morgen en zondag getest, maar de wedstrijd van morgen komt sowieso te vroeg.”

Er was ook goed nieuws te melden vanaf het trainingsveld. Viktor Fischer verscheen op de groene grasmat. Samen met hersteltrainer Pim van Dord werkte de Deense aanvaller aan zijn herstel na een hamstringblessure die hem al vanaf maart aan de kant houdt.

De vrijdagtraining verliep volgens het vaste schema. De spelers deden eerst onder leiding van looptrainer Björn Rekelhof een pittige warming-up waarbij de spelers aan een aantal sprintoefeningen werden onderwerpen.

Vervolgens volgden een grote rondo en een positiespel. Na het besloten gedeelte, mochten de spelers gaan genieten van een warme douche en zich gaan opladen voor het belangrijke treffen tegen een van de belangrijkste concurrenten in de strijd om de landstitel.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De warming-up was uiteraard weer onder leiding van Björn Rekelhof. De warming-up was uiteraard weer onder leiding van Björn Rekelhof.
Kolbeinn Sigthórsson houdt z'n hoofd erbij. Kolbeinn Sigthórsson houdt z'n hoofd erbij.
Stefano Denswil gaat voor de bal. Queensy Menig is paraat. Stefano Denswil gaat voor de bal. Queensy Menig is paraat.
Arek Milik is na zijn twee interlandgoals een trots man. Arek Milik is na zijn twee interlandgoals een trots man.
Jairo Riedewald zit dicht bij een basisplaats vertelde De Boer vrijdag. Jairo Riedewald zit dicht bij een basisplaats vertelde De Boer vrijdag.