Menu
Opluchting bij De Boer en Cillessen

Opluchting bij De Boer en Cillessen

Frank de Boer is trots op zijn team dat ondanks de tegenslag van een penalty én een man minder de groepsfase bereikte van de Europa League. ,,Dat we het hebben gered is het belangrijkste, maar dit is slecht voor je hart en je haar.”

Het laatste half uur kroop in de ogen van de Ajax-trainer voorbij. ,,Normaal vliegt de tijd, maar nu ging die zo langzaam. Maar het is goed voor het Nederlands voetbal en voor Ajax dat we door zijn. Want je ziet hoe lastig het kan zijn in een Europese uitwedstrijd.”

Credits voor Cillessen
Ook voor Jasper Cillessen was het een lastige avond, maar hij kan vertrouwen putten uit een niet gemaakte penalty. ,,Ik tel hem als gestopt voor Jasper”, sprak zijn trainer na afloop. ,,Want als ie tussen de palen was gekomen, had hij hem gehad.” Ook de doelman gaf zichzelf de credits: ,,Hij is gemist, dus tel ik hem. Ik ging uit m’n dak want anders was het 1-0 geworden, hadden we een verlenging moeten spelen of was het misschien we 2-0 geworden. We hebben vandaag niet goed gespeeld, maar wel goed verdedigd. Morgen kijken we wat beter moet. Nu ben ik vooral enorm opgelucht”

De Boer: ,,De gedachte bij de spelers was vandaag goed. We hebben veel meer de diepte gezocht dan in de thuiswedstrijd. Maar nu moeten we nog de goede keuze maken naar wie de bal gaat. Ook was er een mooi omschakelmoment. Het was zonde dat Anwar die schwalbe maakte, want als hij gewoon blijft staan, komt er een grote kans op een goal.”

Bazoer
De trainer was uiteraard iets minder te spreken over het moment van de tweede gele kaart van Bazoer: ,,Mensen vragen wel eens wat er nog ontbreekt aan het spel van hem. Nou dit dus. Hij stond verkeerd, moest het spelveld voor zich hebben en dat had hij niet. Verdedigend kan hij als middenvelder nog grote stappen maken. Daarvoor heeft hij dit soort wedstrijden nodig.”

En gelukkig mag Ajax in elk geval nog zes wedstrijden verder in de Europa League.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor Frank de Boer was het zijn 43e internationale duel als coach van Ajax. Dat zijn er net zoveel als Rinus Michels. Alleen Louis van Gaal kwam tot meer Europese wedstrijden: 59.
Voor Frank de Boer was het zijn 43e internationale duel als coach van Ajax. Dat zijn er net zoveel als Rinus Michels. Alleen Louis van Gaal kwam tot meer Europese wedstrijden: 59.