Menu

Opnieuw dubbele confrontatie Ajax in Amstel Cup

In de kwartfinales van het toernooi om de Amstel Cup zullen zowel het eerste als het tweede team van Ajax hun wedstrijd afwerken op donderdag 7 februari a.s. Ajax heeft daarover vandaag overeenstemming bereikt met de respectieve tegenstanders Stormvogels/Telstar en FC Groningen.

Ook in de achtste finales van de strijd om de Amstel Cup speelden de twee hoogste elftallen van Ajax meteen na elkaar in de Amsterdam ArenA. Beide duels werden met een golden goal beslist: Ajax 2 schakelde FC Twente uit (2-1 door Walker vanaf de penaltystip), terwijl Ajax met 4-3 (matchwinnaar: Wamberto) te sterk was voor RBC Roosendaal.

Ajax 2 trapt op 7 februari om 18.00 uur af tegen Gouden Gidsdivisionist Stormvogels/Telstar. Ajax en FC Groningen beginnen in principe om 20.45 uur aan hun kwartfinaleduel. Mochten strafschoppen echter noodzakelijk zijn om een beslissing tussen Ajax 2 en Stormvogels/Telstar te forceren, dan kan het aanvangstijdstip van het tweede duel worden verschoven naar 21.00 uur.

Bezoekers hoeven voor beide wedstrijden op 7 februari slechts één kaartje te kopen, dat aantrekkelijk is geprijsd. De seizoenkaarthouders van Ajax krijgen bovendien exclusief de gelegenheid een week lang van een korting van 25 procent per kaartje te profiteren. De kaartverkoop start zaterdag 12 januari om 9.00 uur. Het goedkoopste kaartje kost 11 Euro. De prijzen van kaartjes zonder korting variëren van 15 tot 30 Euro.

Voor Ajax 2 is het de derde keer in de historie van het bekertoernooi dat de kwartfinale is bereikt. De ploeg van Jan Olde Riekerink kan echter voor het eerst in de historie de halve finale bereiken. In 1988 tegen RKC en in 1995 tegen FC Utrecht slaagde Ajax 2 er niet in door te dringen tot het voorportaal van de eindstrijd.

Ajax won in 1917 voor het eerst de KNVB-beker. Er zouden nog dertien bekers volgen. Na de dubbel in 1998 won Ajax in 1999 voor het laatst de Amstel Cup.