Menu
Opnieuw fraaie winst voor Ajax A1

Opnieuw fraaie winst voor Ajax A1

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag met 5-2 gewonnen van FC Den Bosch. Ouasim Bouy, Rowendy Schoop, Viktor Fischer en Davy Klaassen (2x) waren trefzeker. In de tweede helft scoorde Den Bosch twee keer.

Het elftal van trainer Fred Grim en zijn assistent Ronald de Boer blijft de ene winst na de andere boeken. Na het lastige uitduel bij Rosenborg BK in de NextGen Series afgelopen woensdag, stond zaterdagmiddag alweer een competitiewedstrijd met FC Den Bosch op het programma.

De talentvolle jeugdspelers startten sterk aan het duel. Al in de derde minuut profiteerde Ajax van een situatie waarbij Den Bosch-doelman Simon van Beers de bal niet te pakken kreeg. Ouasim Bouy profiteerde optimaal en schoot zijn team naar een 1-0 voorsprong. Grim bleef na de snelle openingstreffer zijn spelers coachen vanaf de zijlijn. ,,Blijf voetballen, doorspelen’’, klonk het vanaf het hoofdveld op de Toekomst. En dat is precies wat de voetballers onder negentien jaar deden. Spelen met fraaie combinaties, het de tegenstander moeilijk maken en geen kansen weggeven.

Zelf creëerde de A1 de ene na de andere kans. In de dertiende minuut scoorde Rowendy Schoop de 2-0. De nummer 9 van de A1 zag eerst een afstandsschot van aanvoerder Davy Klaassen weg gebokst worden door de Den Bosch-goalie. Uit de rebound schoot Schoop raak. Ook Bouy had enkele mogelijkheden om de marge te vergroten. Hij zag zijn snoeihard en perfect afstandsschot maar net over doel getikt worden door Van Beers. Zijn tweede goede mogelijkheid was een vrije trap richting de kruising. De doelman van de tegenstander redde net.

Na een half uur spelen maakte Viktor Fischer het derde Ajax-doelpunt van de middag. Uit een voorzet van rechts van Sven Nieuwpoort kopte Fischer achter Van Beers. De Deense Ajacied kreeg kort daarna opnieuw een uitgelezen kans op de 4-0. Na een prima uitgevoerde combinatie en goede aanval schoot Schoop op doel. Uit de rebound kopte Fischer net naast.

In het tweede bedrijf trok de A1 de sterke lijn door. De eerste en beste mogelijkheid werd optimaal benut door Klaassen. De aanvoerder schoot koel en beheerst achter de Den Bosch-doelman; 4-0. Het kon haast niet misgaan; het scorebord gaf 4-0 aan, de A1 speelde sterk en Den Bosch kreeg geen enkele kans. Totdat enkele slordigheden werden bestraft.

In de 63e minuut kreeg Den Bosch een penalty toegekend nadat invaller Nick de Bondt een speler neerhaalde in de zestienmeter. Ilias Zaimi scoorde vanaf de penaltystip; 4-1. Drie minuten later werd er een wereldgoal gemaakt door Ayrton Statie. De Bosschenaar, die een groot applaus kreeg voor zijn wonderschone treffer, schoot van (zeer) grote afstand snoeihard in de kruising; 4-2. In de allerlaatste seconden schoot Klaassen Ajax’ vijfde en zijn tweede treffer van de middag in het doel van Den Bosch.

,,We hebben duidelijk het begin van de wedstrijd goed opgepakt’’, zegt Grim na afloop van het duel. ,,We hebben het geweldig gedaan, mooie goals gemaakt en druk gezet op de tegenstander. In de rust heb ik dat opnieuw herhaald aan de jongens. Daarna startten we prima aan de tweede helft, we maken zelfs nog de 4-0. Maar dan is er een kentering in de wedstrijd, daar kregen wij het moeilijk mee.’’ Grim is hoe dan ook tevreden over de uitslag en het vertoonde spel van zijn elftal. ,,Vorige week hadden we Sparta-uit, woensdag Rosenborg-uit en vandaag Den Bosch-thuis. We hadden afgesproken om met goed voetbal negen punten te pakken. Dat hebben we grandioos gehaald. Het is natuurlijk wel zwaar geweest voor de jongens, daarom ben ik blij dat we fris zijn begonnen met goed voetballende acties.’’

Scoreverloop: 3. Bouy 1-0, 13. Schoop 2-0, 29. Fischer 3-0, 47. Klaassen 4-0, 63. Zaimi 4-1, 66. Statie 4-2, 90. Klaassen 5-2.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Xandro Schenk, Darren Rosheuvel (46. Nick de Bondt), Youssef Fennich, Lesley de Sa (86. Danzell Gravenberch), Ouasim Bouy, Rowendy Schoop (46. Mike Busse), Davy Klaassen (c), Viktor Fischer (74. Abdelmalek El Hasnaoui).


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst