Menu
Opnieuw fraaie zege voor Ajax A1

Opnieuw fraaie zege voor Ajax A1

Ajax A1 heeft opnieuw een fraaie competitiezege geboekt. De leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam werden met 1-3 verslagen. Rowendy Schoop, Youssef Fennich en Davy Klaassen waren trefzeker. Ajax A1 blijft koploper in de Eredivisie voor A-junioren.

Het elftal van trainer Fred Grim en zijn assistent Ronald de Boer blijft de ene zege na de ander binnenslepen. Na doelpuntrijke duels met Willem II/RKC (5-0), NAC Breda (1-3) en sc Heerenveen/Emmen (6-0), was het zaterdagmiddag de beurt aan Sparta Rotterdam. De A-junioren sleepten in een fraai duel de winst binnen: 1-3.

Toch startte Ajax A1 niet naar wens. ,,We hadden voordat de wedstrijd begon een aantal doelstellingen, zoals de wedstrijd onder controle krijgen en natuurlijk zo te houden én snel te beslissen. Dat gebeurde niet’’, zegt trainer Grim na afloop. De spelers onder negentien jaar kwamen al na zeven minuten spelen op achterstand. ,,Sparta kreeg in de openingsfase meerdere kansen en toen viel het doelpunt. Hoe ga je als team daarmee om? Ik had een aantal wijzingen gebracht in de posities en natuurlijk heb je de coachmomenten. Daarna begonnen we beter te spelen en hadden we meer grip op de wedstrijd.’’

Lesley de Sa (op archiefbeeld) speelde afgelopen woensdag met Ajax 1 tegen vv Noordwijk. Lesley de Sa (op archiefbeeld) speelde afgelopen woensdag met Ajax 1 tegen vv Noordwijk.

Vlak voor rust was het eindelijk raak voor het elftal van Grim en De Boer. In de veertigste minuut scoorde Rowendy Schoop en bracht Ajax op gelijke hoogte. Drie minuten later scoorde Youssef Fennich op prachtige wijze in de kruising. ,,Dat was verdiend’’, zegt Grim. ,,Het was een geweldig moment om vlak voor rust de wedstrijd om te buigen. Na rust hebben we de lijn doorgetrokken en het spel ‘zakelijk’ gespeeld.’’ Ajax’ derde treffer volgde in de 68e minuut door Davy Klaassen. De behendige voetballer benutte een penalty na een handsbal.

Ajax A1 blijft met twaalf punten uit vier wedstrijden fier aan kop in de Eredivisie voor A-junioren. Feyenoord volgt op de voet met tien punten. Volgende week zaterdag speelt het elftal van Grim en De Boer in de competitie tegen FC Den Bosch. Maar eerst spelen de jonge Ajacieden aanstaande woensdag tegen Rosenborg BK in de NextGen Series. ,,Tegen Sparta heb ik meer spelers gewisseld dan normaal'', licht Grim toe. ,,Dat waren allen bewuste wissels, omdat de eerstvolgende wedstrijd al over vier dagen wordt gespeeld.''

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Xandro Schenk, Darren Rosheuvel (46. Mike Busse); Youssef Fennich, Lesley de Sa, Viktor Fischer (37. Nick de Bondt), Rowendy Schoop ( 68. Danzell Gravenberch), Davy Klaassen, Boban Lazic (57. Abdelmalek El Hasnaoui)


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst