Menu
Opnieuw geen winst voor O19 tegen verdedigend Vitesse

Opnieuw geen winst voor O19 tegen verdedigend Vitesse

2018 is nog niet het jaar van Ajax O19. Het vlaggenschip van de jeugd werd vorige week in de beker uitgeschakeld door FC Emmen en kwam ook tegen Vitesse niet tot een zege voor eigen publiek Ondanks een flink overwicht werd het 1-1 tegen de Arnhemmers.

'Onnodig puntverlies'
Heitinga zag zijn ploeg onnodig punten verliezen: ,,Zonde, want we hadden Feyenoord op 5 punten achterstand kunnen zetten. Tot de gelijkmaker was er helemaal niks aan de hand. De 1-1 geven we uiteindelijk heel makkelijk weg. Dat is een leermoment voor Boy (Kemper, red.) en dat gebeurt hem nooit meer. Maar het puntenverlies blijft totaal onnodig."

Het was een frustrerende middag voor de Ajacieden, die wel beduidend beter dan vorige week tegen Emmen voor de dag kwamen. Het team van John Heitinga was dominant en drong aan de hand van de sterk spelende Noa Lang en Ryan Gravenberch aan.

Niet lang kunnen genieten
De beloning volgde al snel. Lang tekende na 14 minuten voor de openingstreffer. De Ajacieden konden niet lang van de voorsprong genieten. Even later kon Vitesse profiteren van een slippertje van Boy Kemper. De aanvoerder leverde in en Mike de Beer bracht de bezoekers via een laag schot op gelijke hoogte: 1-1.

14. Doelpunt #AjaxO19! Noa Lang is de maker van het openingsdoelpunt: 1-0! #ajavit pic.twitter.com/e2mOPPDTxr

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 februari 2018

In het vervolg van de eerste helft bleef het wedstrijdbeeld gehandhaafd. Het overwicht was voor Ajax, maar toch vielen echt grote kansen nie te noteren. Het ontbrak in de eindfase aan precisie. Steeds was de steekpass of voorzet niet goed verzorgd.

Szabolcs Schön breekt door de Vitesse-defensie heen.
Szabolcs Schön breekt door de Vitesse-defensie heen.
En brengt vervolgens Noa Lang in kansrijke positie.
En brengt vervolgens Noa Lang in kansrijke positie.
Vreugde na de 1-0.
Vreugde na de 1-0.
Voorzet van Jasper ter Heide.
Voorzet van Jasper ter Heide.
Bedenkelijke blik bij John Heitinga.
Bedenkelijke blik bij John Heitinga.
Saku Ylätupa in duel met 2 Vitesse-spelers.
Saku Ylätupa in duel met 2 Vitesse-spelers.

Na rust was het min of meer hetzelfde laken een pak. Een aandringend Ajax dat niet beloond werd voor het overwicht. Jurgen Ekkelenkamp was met een omhaal op het dak van het doel nog het meest dichtbij. Daarnaast mikte Saku Ylätupa een volley over het Vitesse-doel.

Driemaal scheepsrecht?
Ook een opportunistische speelwijze in de slotfase mocht uiteindelijk niet baten, waardoor O19 nog zonder zege in de 2e seizoenshelft is. Wellicht is driemaal scheepsrecht. Dinsdag spelen de Ajacieden voor de UEFA Youth League tegen Paris Saint-Germain.

Ajax O19 - Vitesse O19 1-1 (1-1). 14. Lang 1-0, 18. De Beer 1-1

Ajax O19: El Maach; Ter Heide (46. Dest), J. Timber, Kemper, Bakker; Lang, Ekkelenkamp, Gravenberch; Schön (63. Jensen), Pereira, Ylätupa (75. Kaars)

Lees ook: Opnieuw geen winst voor O19 tegen verdedigend Vitesse
Bekijk ook
: Highlights Ajax O19 - Vitesse O19

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe