Menu
Opnieuw geschiedenis geschreven!

Opnieuw geschiedenis geschreven!

Niet alleen op het veld schreef het team tijdens De Klassieker weer eens geschiedenis, ook het prachtige resultaat op de tribune staat inmiddels met goud omrand in de boeken.

Grootste spandoek ooit in Nederland

Na ruim 600 uur voorbereiding door verschillende vrijwilligers van het sfeerteam verscheen om 12.27 uur het grootste handgemaakte spandoek ooit in een Nederlands stadion vertoond.

vlak voor de spelers opkomen start de sfeeractie binnen een paar tellen kleurt het stadion wit-rood-wit

Beide ringen op Noord bedekt

Bijna 5000 M² (!) spandoek bedekte nagenoeg de complete Noordzijde van het stadion. Zowel de eerste als tweede ring verdween onder de enorme deken in de kleuren van onze club.

Just a few seconds of fame

Startend vanaf de tweede ring zakte het indrukwekkende doek in nog geen minuut tot aan de gracht. Vervolgens bleef het ongeveer anderhalve minuut zichtbaar boven de tribune voordat het doek voltooid verleden tijd was.

Wit-rood-wit

Tezamen met choreografie actie in de rest van het stadion vormde het megadoek één mooi geheel, namelijk horizontaal WIT-ROOD-WIT, de kleuren van ons aller Ajax!

Grenzen verlegd

Ook binnen de choreografie werden de grenzen verlegd doordat we in tegenstelling tot eerder acties ditmaal de letters door lieten lopen over beide ringen. Hierdoor was er op de Oost tribune, hoe kan het ook anders, AJAX te lezen.

Zeer geslaagde actie

Wat ons betreft een zeer geslaagde actie die niet mogelijk zou zijn zonder de tomeloze inzet van alle vrijwilligers rondom het sfeerteam en de hulp vanuit Ajax, de Amsterdam ArenA en de bezoekers in het stadion. Dank hiervoor!

Sfeerteam Ajax

Speciale dank aan Oscar, DeBrouwer en BjMa voor de mooie beelden.