Menu
Opnieuw hoofdrol Fischer in Klassieker?

Opnieuw hoofdrol Fischer in Klassieker?

Het nieuwe seizoen 2013-2014 is alweer in volle gang. Tijdens de voorbereiding ontvingen de leden van de A-selectie en technische staf hun exemplaar van Het Officiële Ajax Jaarboek 2012-2013. Het Jaarboek biedt dé terugblik op het succesvolle, voorbije voetbaljaar. Viktor Fischer zal vooral met een glimlach terugkijken op de tot nu toe laatste editie van Ajax - Feyenoord.

‘Viktor Fischer heeft de schermutselingen voor de beide doelen aangezien en mengt zich ook in de strijd. En hoe’, blikt het Jaarboek terug op de laatste Ajax - Feyenoord. ‘Als De Jong slim wegtrekt uit de spits en Niklas Moisander de bal in de vrijgekomen ruimte speelt, is de linksbuiten al onderweg. Bewaker Daryl Janmaat dekt aan de verkeerde kant en moet Fischer laten lopen. Van een afstandje ziet hij hoe doelman Erwin Mulder in de zevende minuut wordt omspeeld. De demarrage is fantastisch; het afwerken in een leeg doel is kinderspel: 1-0. De ArenA warmt zich aan de klasse van de pas achttienjarige Fischer.’

'De demarrage is fantastisch; het afwerken in een leeg doel is kinderspel: 1-0.' 'De demarrage is fantastisch; het afwerken in een leeg doel is kinderspel: 1-0.'

De jonge Deen speelde met zijn wervelende spel en twee doelpunten een hoofdrol in de laatste Klassieker in de Amsterdam ArenA. Nadat ook land- en clubgenoot Christian Eriksen had gescoord tegen de aartsrivaal prijkte een 3-0-overwinning op de schermen in de ArenA. De Klassieker van zondag 20 januari 2013 had verdraaid veel weg van een jongensboekverhaal. Een jongensboek waarin Viktor Fischer de hoofdrol speelde. Schrijft de aanvaller zondag een nieuw hoofdstuk voor het Officiële Ajax Jaarboek 2013 - 2014?

Het Officiële Ajax Jaarboek 2012 - 2013 (inclusief dvd)
Ronald Jonges & Michel Sleutelberg
Uitgeverij Carrera, € 17,50
ISBN: 9789048817412


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven), Gerard van Hees (actiefoto)

Koop het Officiële Ajax Jaarboek direct

Viktor Fischer met zijn exemplaar van het Officiële Ajax Jaarboek 2012-2013. Viktor Fischer met zijn exemplaar van het Officiële Ajax Jaarboek 2012-2013.