Menu
Opnieuw nederlaag voor Rode Duivels

Opnieuw nederlaag voor Rode Duivels

Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Tom de Mul hebben België niet kunnen helpen aan een zege in de EK-kwalificatiereeks. Met het Ajax-duo in de basis verloren de Rode Duivels met 2-0 van Finland.

Voor de Belgen was het de tweede nederlaag in vijf dagen. Zaterdag verloor de ploeg van bondscoach Vandereycken in eigen huis met 1-2 van Portugal. De Belgen hoeven na de twee verliespartijen niet meer te hopen op deelname aan het EK in Zwitserland en Oostenrijk in 2008. Na acht wedstrijden neemt België in groep A met zeven punten de vijfde plaats in.

Thomas Vermaelen beleefde een extra zure avond in Helsinki. De verdediger viel vlak voor rust geblesseerd uit. Op dat moment stond Finland al met 1-0 voor dankzij een treffer van Jonatan Johansson. In de tweede helft kwam België al snel met tien man te staan omdat Marouane Fellaini met rood (2x geel) van het veld werd gestuurd. Dat de Finnen via Alexei Eremenko uiteindelijk de score verdubbelden was dan ook geen verrassing. Tom de Mul maakte de 2-0 niet meer mee. Hij werd vlak na het rood van Fellaini gewisseld.

Als de kwetsuur van Vermaelen niet te ernstig is begint hij, net als De Mul en Vertonghen, komend weekeinde aan het EK voor spelers tot 21 jaar in Nederland.