Menu
Opnieuw remise voor Oranje onder 17

Opnieuw remise voor Oranje onder 17

Vurnon Anita, John Goossens en Jeffrey Sarpong hebben op het EK voor spelers tot 17 jaar wederom gelijkgespeeld. Na de 2-2 in de openingswedstrijd tegen Kroatië bleef het Nederlands Elftal tegen Zwitserland met een puntje achter, 0-0.

Daarmee konden de Zwitsers het meest tevreden zijn, want de druk die Oranje in de slotfase opvoerde was bijna genoeg voor de overwinning. Net als tijdens de kwalificatiewedstrijden en tijdens de eerste EK-wedstrijd was het Nederlands team in de laatste minuten veel sterker dan de opponent. Tegen Kroatië vochten de mannen van bondscoach Ruud Kaiser zich knap terug van een 0-2 achterstand en tegen Zwitserland had vooral John Goossens de kans de drie punten binnen te slepen. De Ajacied verkoos echter in plaats van zelf te schieten de bal breed te leggen, waar Zwitserland uitverdedigde. Eerder in de wedstrijd had Jeffrey Sarpong een goede mogelijkheid maar lieten de Zwitsers zich ook niet onbetuigd. Toch bleef het 0-0.

Door het tweede gelijkspel hangt alles nu af van de laatste wedstrijd tegen Israël, dat eerder met 0-3 verloor van Zwitserland. Vanavond spelen de Israeliërs nog tegen Kroatië.