Menu
Opnieuw talent Almere City naar Ajax

Opnieuw talent Almere City naar Ajax

Na tweedejaars C-junior Damian van Bruggen, maakt komend seizoen nog een talent de overstap van Almere City FC naar Ajax. Na het succesvol afwerken van een oefenstage werd Damil Dankerlui geselecteerd als Ajacied.

Dankerlui speelt dit seizoen in de C1 van Almere City FC. De overstap naar de Toekomst kwam voor de aanvaller als een verrassing. ,,Ik had het niet verwacht dat ze mij zouden uitkiezen’’, vertelt Dankerlui op de website van de Almeerse club. ,,Ik trainde weliswaar mee, maar dat doen wel meer jongens.” Dankerlui was letterlijk sprakeloos toen hij van zijn trainer, Patrick Bal, hoorde van het Ajax-nieuws. ,,Ik was er gewoon helemaal stil van. Iedereen is trots op mij. Maar de komende week ga ik nog mijn stinkende best doen voor Almere City. Daarna wil ik me bij Ajax verder ontwikkelen als voetballer.”

Ajax en Almere City FC hebben de samenwerking dit seizoen geïntensiveerd. De overstap van (minstens) twee talentvolle jeugdspelers illustreert de onderlinge band tussen de clubs. De samenwerking maakt de Jupiler League-club ook aantrekkelijk(er) voor talenten, die zien dat via Almere wellicht een overstap naar Amsterdam kan worden gemaakt. Ongeacht de resultaten van het eerste elftal van Almere City FC (handhaving Jupiler League of niet) zal het bouwen aan de Almeerse voetbalopleiding door gaan.

Op 19 april houdt Almere City een Talentendag voor de jeugd geboren in 1997. Inschrijven is nog mogelijk via onderstaande link en is mogelijk tot vrijdag 15 april.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Almere City FC

Schrijf je hier in voor de Talentendag van Almere City FC voor jeugdspelers geboren in 1997