Menu
Opnieuw verlies voor Ajax A1

Opnieuw verlies voor Ajax A1

Ajax A1 heeft voor de tweede week op rij een nederlaag geleden. Vorige week was ADO Den Haag met 0-2 te sterk, zaterdag ging de ploeg van trainer Sonny Silooy met 3-2 ten onder bij Willem II.

Silooy was niet zo teleurgesteld in zijn ploeg als na het duel met ADO. Toen sprak hij van een ‘Ajax-onwaardige prestatie’. Nu hield hij het bij een ‘zwakke eerste helft, maar een goede tweede helft’.

Willem II kwam zaterdag na dertig minuten op voorsprong dankzij een dubieus doelpunt. De Tilburgers profiteerden slim van een miscommunicatie tussen de grensrechter en de scheidsrechter en konden eenvoudig op het doel van keeper Koen Verhoef aflopen en de 1-0 maken. Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Uit de kluts kwam de bal bij een Willem II-speler die de bal keurig over Verhoeff lepelde. Via een treffer van Melvin de Groot in de 39ste minuut kwam Ajax terug in de wedstrijd, maar nog voor rust werd het uit een vrije trap 3-1.

Na rust liet Ajax weer zien goed te kunnen voetballen. ,,Het was bijna éénrichtingverkeer”, zei Silooy over de tweede helft. Jan-Arie van der Heijden verkleinde in de 55ste minuut met een afstandschot de achterstand tot 3-2. Ajax ging op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet meer in te scoren. ,,Er had meer in gezeten, maar we misten in de tweede helft ook gewoon een beetje geluk", aldus Silooy. Ajax staat met nog één duel te spelen nog altijd op de tweede plaats achter Twente/Heracles, dat inmiddels zeker is van het kampioenschap.

Opstelling Ajax A1:
Verhoeff; Neuvel, Vorstermans, Blind (46. Van der Meulen), Supusepa; De Jong, De Groot, Van der Heijden; Hasselbaink, Schell (70. Will), Danso (46. Donald).