Menu

Opnieuw winst Ajax A1

Het hoogste jeugdelftal van Ajax heeft zaterdagmiddag op de Toekomst een gemakkelijke 4-0 overwinning geboekt op Sparta. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Al na een kwartier spelen kwam de ploeg van Danny Blind op voorsprong door een afstandsschot van Gerard Aafjes. Sparta verdedigde zeer slordig en in een poging Daniel de Ridder af te stoppen werd in de zeventiende minuut een overtreding begaan in het strafschopgebied. De scheidsrechter kende een penalty toe. Door deze te benutten liet Aafjes zijn tweede doelpunt van de middag aantekenen.

Vijf minuten later maakte Aafjes zijn derde en dus een hattrick. Binnen een halfuur was de wedstrijd helemaal gespeeld toen na een voorzet van Rachid Tiberkanine Sergio Cameron voor de 4-0 zorgde. In de tweede helft gebeurde aan beide zijden erg weinig en werd er niet meer gescoord.

,,In de eerste helft hebben we aardig gevoetbald”, zei Danny Blind na afloop. ,,Het scoreverloop was optimaal waardoor we snel in een zetel kwamen. In de rust heb ik de jongens gewaarschuwd dat zij wel moesten blijven voetballen. Helaas vielen er, mede door de harde wind, geen doelpunten meer. Het is jammer dat Vitesse weer heeft gewonnen. Anders had ik nog wel eens willen zie wie er kampioen gaat worden.”

Aanstaande zaterdag, 15 maart, speelt de A1 opnieuw thuis. Dan is de tegenstander FC Twente.