Menu
'Oppassen voor El Ghazi'

'Oppassen voor El Ghazi'

FK Jablonec werkte woensdag een korte training af in de Amsterdam ArenA. De Tsjechen lijken klaar voor het duel met Ajax. Het team van Frank de Boer is in ieder geval grondig bestudeerd. ,,Vooral El Ghazi is gevaarlijk”, aldus de ervaren Tomas Hübschman.

Voor Hübschman (33) is het niet de eerste keer dat hij in de Amsterdam ArenA is. De Tsjechisch international speelde er al eens in 2004 tegen het Nederlands elftal. Oranje won dat WK-kwalificatieduel met 2-0. Een nieuwe nederlaag in Amsterdam ziet hij niet zitten, al beseft de voormalig speler van Shakhtar Donetsk dat Ajax in eigen huis niet eenvoudig te kloppen zal zijn. ,,We hebben alle Ajax-wedstrijden van dit seizoen bekeken. De uitschakeling in de voorronde van de Champions League was ongelukkig. Het is een goed team, met jonge spelers, die sterk zijn aan de bal. Vooral Anwar El Ghazi valt op, vanwege zijn doelgerichtheid.”

Vaclav Cerny
Hübschman, die in 2009 met Shakhtar Donetsk de UEFA Cup won, volgt natuurlijk de verrichtingen van zijn landgenoot Vaclav Cerny. De 17-jarige aanvaller debuteerde afgelopen zaterdag in Ajax 1 en zit voor het duel met Jablonec opnieuw bij de selectie. Hübschman: ,,Het is prachtig voor hem om zijn carrière hier bij Ajax te beginnen. Als hij hard blijft werken heeft Vaclav het in zich om een fantastische speler te worden.”

Ook Jablonec-trainer Jaroslav Silhavy is gelukkig met de ontwikkeling van Cerny. ,,Het is prachtig, en ik zie het ook als een compliment aan de Tsjechische jeugdcoaches. Ik wens Vaclav heel veel succes, alleen hoop ik dat hij morgen zijn dag niet heeft natuurlijk."

Counter
Jablonec was in de vorige ronde verrassend te sterk voor FC Kopenhagen. Ajax is gewaarschuwd. ,,We willen hetzelfde spelen als tegen Kopenhagen”, zegt Hübschman. ,,Een goede verdediging als basis en dan omschakelen uit de counter. Ajax gaat ongetwijfeld meer aan de bal zijn, voor ons is het belangrijk om geduldig te blijven.”

Ajax - FK Jablonec wordt donderdag gespeeld in de Amsterdam ArenA. De aftrap is om 19:00 uur. Er zijn nog tickets.

Tekst en foto: Ajax.nl

Tickets Ajax - FK Jablonec