Menu
Oproep aan Ajax-supporters

Oproep aan Ajax-supporters

Ajax doet een dringend beroep op de eigen achterban om zich bij de komende Europese wedstrijden te onthouden van iedere vorm van wangedrag. Zoals reeds eerder is vermeld op de website, heeft Ajax een behoorlijke historie opgebouwd bij UEFA als het gaat om wangedrag als bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk, het verstoren van de (openbare) orde en het tonen van kwetsend geachte spandoeken.

De afgelopen jaren heeft dit geleid tot diverse boetes en zelfs het leeghouden van een tribunedeel. De UEFA heeft in de voorbereidingen van dit seizoen aangekondigd dat er tegen wangedrag nog strenger opgetreden zal worden, waarbij hogere boetes zullen worden opgelegd en waarbij, in sommige gevallen, sneller wordt overgegaan tot het sluiten van tribunedelen.

Daarnaast heeft de politie in Parijs volgens de Franse wet de mogelijkheid om het aantal kaarten voor de bezoekende club te limiteren als er vrees bestaat voor verstoringen van de openbare orde. In de voorbereiding van de komende wedstrijden is al aangegeven dat de reputatie van de Ajax-supporters in de discussie hieromtrent niet in het voordeel van Ajax zijn. Misdragingen die samenhangen met de komende wedstrijden zullen dan ook zeker leiden tot beperkende maatregelen bij de uitwedstrijd in Parijs.

Ajax hoopt op positieve steun van de supporters te kunnen rekenen bij de komende wedstrijden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees