Menu

Optimistische Koeman moet weer puzzelen met opstelling

Hardop vroeg Ajax-trainer Ronald Koeman zich tijdens de persconferentie in het kader van het duel Ajax - Inter zich af waarom een jeugdig en enthousiast Ajax het niet kan winnen van het ervaren Inter. Koeman kreeg voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de laatste Champions-Leaguewedstrijd in de eerste ronde, wel enkele teleurstellingen te verwerken: Litmanen is niet fit, Zlatan is ziek en het meespelen van Trabelsi is onzeker.

Tijdens de training van zaterdag ging het minder met Litmanen en haakte hij af. ,,Dat is een streep door de rekening", vond Koeman. ,,Ook Zlatan missen we. Hij ligt met een keelontsteking in bed en voor hem komt de wedstrijd van morgenavond te vroeg. Dat is een teleurstelling."

Achterin moest Koeman al schuiven omdat aanvoerder Chivu een schorsing uitzit van een wedstrijd en nu Trabelsi een twijfelgeval is, moet hij helemaal iets anders bedenken. ,,Als Trabelsi niet fit is, dan is het een optie om Nigel de Jong daar neer te zetten."

De defensie van Ajax ziet er dus anders uit; in de defensie van Inter liggen de mogelijkheden volgens de trainer. ,,Inter is kwetsbaar. Ze hebben de laatste wedstrijden veel goals tegen gekregen en ze zijn niet onverslaanbaar. De Inter-spelers kunnen goed op een man spelen, maar als we voorin veel gaan bewegen, dan raken ze misschien de weg kwijt. We zullen niet vanaf het begin vol op de aanval gaan, maar met verstand aanvallen. Desnoods zullen we wel met alle risico's van dien zeer aanvallend eindigen."

Voorin zal zeker Rafael van der Vaart te vinden zijn. ,,We moeten proberen om Van der Vaart in zo'n positie te manoeuvreren dat hij het meeste rendement heeft. Dat is dicht bij de zestien. Maar we hebben behalve Van der Vaart ook anderen nodig die beslissend kunnen zijn."

Koeman ziet een kans voor zijn jonge ploeg om de volgende ronde te halen. ,,Die is aanwezig, maar niet heel groot want wij moeten eerst zelf Inter verslaan. Uiteraard hoop ik op een positief van Rosenborg tegen Lyon."

Ajax reisde 's middags af naar Noordwijk aan Zee om zich anderhalve dag volledig op Internazionale te kunnen richten. Lobont, Stekelenburg, Heitinga, Chivu, Winter, O'Brien, Litmanen, Boukhari en Zlatan zijn in Amsterdam achterbleven. Pas vanavond vertelt Koeman aan zijn spelers hoe de strijdwijze zal zijn.