Menu
'Optreden in de ArenA is wel spannend'

'Optreden in de ArenA is wel spannend'

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd is het de beurt aan een Ajax-jeugdspeler om de bal zo lang mogelijk in de lucht te houden. In de rubriek Hooghouden maken we kennis met jeugdspelers die de uitdaging aangaan. Bij Ajax - FC Groningen grijpt Radmehr Gozardanabakshs zijn kans om hoge ogen te gooien in een volle Amsterdam ArenA.

Even Voorstellen
,,Mijn naam is Radmehr, ik ben 10 jaar oud en kom uit Almere. Ik ben de spits van Ajax O11. Aankomende zondag ga ik hooghouden als Ajax tegen FC Groningen speelt. Het lijkt me heel leuk om te doen, maar ook wel spannend."

Spanning
,,Het valt nu nog wel mee met de spanning maar op het moment dat ik in de ArenA kom, zal het wel echt spannend worden”.

Oefenen
,,Ik heb heel vaak geoefend. Zelfs gisteren nog ben ik buiten geweest om even hoog te houden. Mijn record is 400 keer maar ik hoop dat ik die ga verbreken in de ArenA. Mijn geheim is om te blijven focussen op de bal en helemaal nergens anders aan denken. Als ik om en om met mijn voeten blijf hooghouden dan raak ik de bal minder snel kwijt.”

Grote held
,,Later wil ik ook profvoetballer worden net zoals Hakim Ziyech. Hij is mijn grote Ajax-held. Ik vind Ziyech zo goed omdat hij tactisch slim is en heel erg snel. Kasper Dolberg vind ik ook een fantastische voetballer.  

Wedstrijd
,,Mijn moeder komt sowieso kijken. En waarschijnlijk komen er ook nog wat vrienden. Ik denk dat het een heel leuke wedstrijd wordt die Ajax gaat winnen. Als Dolberg in de basis staat, dan gaat hij wel scoren.”

Tekst en beeld: Ajax.nl