Menu

Oranje - 16 krijgt klop van Frankrijk

Het Nederlands Elftal onder de zestien jaar, met daarin vier Ajacieden als basisspeler en een als invaller, heeft in Turkije tijdens de eerste wedstrijd op het internationaal vriendschappelijk toernooi om de Aegean Cup met 4-0 verloren van Frankrijk.

Bondscoach Ruud Kaiser vertelde tegen de website van de KNVB dat hij dacht dat zijn pupillen de winterstop niet goed waren doorgekomen. Liefst zeven spelers kregen te maken met krampverschijnselen, onder wie ook Ajax-doelman Kenneth Vermeer die in de slotfase problemen kreeg met zijn spieren.

Het Nederlands elftal startte behalve met Vermeer ook met de Ajacieden Timisela, Keizer en Berkleef in de basis. Ryan Babel maakte na 55 minuten zijn opwachting. Hij had nog kans op de aansluitingstreffer bij een 2-0 achterstand, maar werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel. In de slotfase liep Frankrijk dankzij vrijgevigheid van de Nederlandse defensie uit naar 4-0.

Woensdag speelt Oranje -16 tegen Egypte.

Opstelling Oranje: Kenneth Vermeer (Ajax); Michael Timisela (Ajax), Sjors Paridaans (PSV), Niels Fleuren (VVV)( 40. Kees van Buuren (FC Utrecht) ); Dion Dickhoff (Feyenoord) (55. Steef Nieuwendaal (Willem II), Joey van de Berg (SC Heerenveen), Oðuzhan Türk (SC Heerenveen) (55. Tim Vincken (Feyenoord) , Cees Keizer (Ajax) ; Jens Janse (PSV) (55. Ryan Babel (Ajax), Tim Janssen (PSV) en Giorgio Berkleef (Ajax)