Menu

Oranje -17 verliest van Brazilië

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft dinsdagavond verloren van Brazilië. Bij Oranje stonden Jeffrey Sarpong, John Goossens en Vurnon Anita wederom in de basis. Goossens raakte in het met 1-2 verloren duel nog wel de lat.

De eerste tegenvaller kreeg bondscoach Kaiser al voor de wedstrijd toen topschutter Marvin Eemnes (Sparta) met maagklachten aan de kant moest blijven. Een uur en enkele medicijnen later kon hij nog wel invallen, maar ondanks dat Ajacied Sarpong hem een prachtige mogelijkheid bood op de gelijkmaker, pareerde de doelman de inzet en kon Ajacied Anita de bal in de rebound niet scoren, zodat er aan de stand niets meer veranderde.

John Goossens had zich wederom laten zien in dit duel. Nadat Oranje zich na een half uur en bij een 1-0 achterstand aan de druk van Brazilië had ontworsteld, ging de Ajax-linksbuiten op avontuur. Hij zette de verdediging van de gele kanaries zo onder druk dat Sidnei pardoes in eigen doel schoot.

Na rust waren de Brazilianen wederom sterker en scoorden nogmaals, 1-2. Door dat resultaat hebben Nederland en Brazilië evenveel punten. Gambia won van Qatar met 3-1 en leidt de groep. Vrijdagavond moet Nederland tegen de sterke Afrikanen om te bepalen wie er door mag naar de kwartfinale.

Nederland - Brazilië 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 8. Igor 0-1, 28. Sidnei (eigen doelpunt) 1-1, 60. Ramon 1-2.
Opstelling Nederland: Tim Krul, Dirk Marcellis, Jordy Buijs (21. Tom Hiariej), Erik Pieters, Jeffrey Sarpong, Ruud Vormer, Vurnon Anita, Martijn van der Laan (53. Mike van der Kooij) , Mitchell Schet (62. Marvin Eemnes), Diego Biseswar, John Goossens.