Menu

Oranje -17 wint nipt van Finland

De Ajacieden Christian Supusepa en Jordi Schell hebben vrijdagavond de EK kwalificatiewedstrijd van Oranje onder 17 jaar tegen Finland nipt gewonnen. Schell, op het laatste moment opgeroepen vanwege blessures bij andere spelers, speelde net als zijn clubgenoot Supusepa de hele wedstrijd. Oranje won de openingswedstrijd van het kwalificatietoernooi met 1-0.

Het team van bondscoach Ruud Kaiser speelde verre van goed. Dankzij een fortuinlijke treffer van Ferdi Sönmez - de Finse doelman blunderde opzichtig - wonnen de Nederlandse talenten, die overigens zonder Vurnon Anita speelden. Kaiser was over de tweede helft ronduit ontevreden.

Zondag speelt Onder 17 zijn tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi. In Gemert is Duitsland dan de tegenstander. De oosterburen leiden voorlopig in de groep. Het team won zijn eerste duel tegen Noord-Ierland vrijdag met 4-0.

Nederland: Mulder; Van Stee, Ter Horst, Nieveld, Supusepa ; Kobussen, Wattamaleo (67. Wijnaldum), Kuiper; Schell , Sönmez (57. Van de Wal), Sabajo.