Menu

Oranje - 19 bereikt kwartfinale

Het Nederlands elftal -19 heeft donderdagavond de kwartfinale van het WK in Argentinië weten te bereiken. Het elftal van Van Gaal won, met Ajacieden Van der Vaart, Hersi en aanvoerder Heitinga in de basis, met 2-0 van Angola.

In het stadion van Newell's old Boys in Rosario, had Angola de beste kansen op een voorsprong. Doelman Couthino voorkwam dit echter.

Na rust was het Nederland dat via een counter de score opende. Mustapha werkte in de 52e minuut de bal simpel achter de Angolese keeper, na een aanval die op het middenveld begon.

Angola bleef aandringen op de gelijkmaker, maar slaagde er niet in die te maken. Het was Huntelaar die vlak voor tijd de 2-0 inkopte en daarmee de overwinning veilig stelde.

In de kwartfinale neemt Nederland het op tegen Egypte, dat ook met 2-0 te sterk was voor het team van de Verenigde Staten. Deze wedstrijd wordt gespeeld in hetzelfde stadion in Rosario. Mocht Nederland dit duel winnen, dan speelt het in de halve finale tegen de winnaar van Ghana - Brazilië.

Als Ghana wint en ook Nederland de halve finale bereikt, spelen Van der Vaart, Hersi en Heitinga tegen Ghanees teamgenoot Obodai, die in de Ghanese selectie zit.

De overige kwartfinalisten zijn gastland Argentinië, Frankrijk, Tsjechië en Paraguay. De kwartfinales worden allen gespeeld op 1 juli.

Opstellingen: Nederland: Coutinho (GK), Heitinga (Capt), Leiwakabessy, Mendes, Mustapha, Van der Vaart, Huntelaar, Hersi, Sprockel, Kolk ('46 Robben), Schut. Angola: Lama (GK), Manuel ('76 Riquinho), Nelsinho, Kikas, Dedas, Chinho ('64 Fofana), Rascas ('54 Lolo), Mantorras (Capt), Gilberto, Castigo, Mateus.