Menu

Oranje - 19 naar kruisfinale

Het Nederlands Elftal onder de 19 jaar heeft zich geplaatst voor de kruisfinale van het Festival Espoirs. Op dit internationale toernooi, dat als voorbereiding dient voor het WK in Argentinie half juni, maakte plaatsvervangend bondscoach Ruud Krol tegen de Verenigde Staten gebruik van drie Ajacieden.

Keeper Maarten Stekelenburg hield opnieuw zijn doel schoon. De Ajacied, afgelopen seizoen doelman van de A1, deed dat eerder tegen Colombia (0-0). Tegen Italie won Oranje met 2-1, waarna de ontmoeting met tweevoudig winnaar Verenigde Staten op het programma stond.

Ajacied Johnny Heitinga loste zijn clubgenoot Youssouf Hersi af als aanvoerder. Hersi kwam tegen de VS als invaller binnen de lijnen. Door de remise was Oranje verzekerd van de kruisfinale.

Tegenstander in de voor donderdag geplande wedstrijd is waarschijnlijk Portugal. De finaledag is aanstaande zaterdag.

Rafael van der Vaart ontbreekt in de groep, vanwege zijn drukke programma. De Ajacied voegt zich in juni bij de groep die zich voorbereid op het wereldkampioen.

Bondscoach zal dan Louis van Gaal zijn. Van Gaal ontbreekt nu in Frankrijk omdat hij zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de confrontatie tegen Estland.

Opstelling Nederland: Maarten Stekelenburg (Ajax); Civard Sprockel (Feyenoord), Jurgen Colin (PSV), Jeffrey Leiwakabessy (NEC); Danny Mathijssen (Willem II), John Heitinga (Ajax, aanvoerder), Rogier Molhoek (Dordrecht’90); Jeffrey de Visscher (FC Twente), Santi Kolk (SC Heerenveen)(59. Hersi, Ajax), Said Boutahar (Feyenoord); Klaas-Jan Huntelaar (PSV (Kolder, Veendam).