Menu
Oranje begint WK-kwalificatie met remise

Oranje begint WK-kwalificatie met remise

Het Nederlands elftal is de WK-kwalificatiereeks begonnen met een gelijkspel. Uit tegen Zweden werd het 1-1. Davy Klaassen deed de hele wedstrijd mee, Wesley Sneijder maakte het doelpunt voor Oranje.

Davy Klaassen was de enige Ajacied in de basis. Joël Veltman en Riechedly Bazoer bleven de hele wedstrijd op de bank. Klaassen was nadrukkelijk aanwezig en kreeg een paar goede kansen. In het eerste kwartier had hij Oranje op voorsprong kunnen zetten maar zijn schot (6e minuut) en kopbal (14e minuut) werden gekeerd door de Zweedse doelman.

Opnieuw kans voor Klaassen
De Zweden kwamen enigszins tegen de verhouding in vlak voor rust op voorsprong. Met een prachtig afstandschot liet Marcus Berg doelman Jeroen Zoet kansloos. Direct na rust was Klaassen dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw stond keeper Robin Olsen in de weg.

Terechte gelijkmaker
In de 66e minuut schoot Wesley Sneijder de bevrijdende en terechte gelijkmaker binnen. Oranje bleef aanvallen, maar een zege was het team van Danny Blind niet gegund. Kansen waren er nog genoeg. Invaller Bas Dost schoot vlak voor tijd van dichtbij over en in blessuretijd werd een kopgoal van de spits afgekeurd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots