Menu
'Oranje boven' op ochtendtraining

'Oranje boven' op ochtendtraining

Met de wijze lessen van de oefennederlaag tegen Borussia Dortmund (1-2) in het achterhoofd, kregen de Ajacieden maandagochtend een pittige ochtendtraining voor de kiezen. Maar niet voordat trainer Henk ten Cate de groep bijeen nam voor een korte praatsessie, waarbij de wedstrijd tegen het elftal van Bert van Marwijk in een notendop nog even werd doorgenomen.

Na het inmiddels vertrouwde rondootje werd de groep onder handen genomen door conditietrainer Laurens Ebben voor de warming-up. Roger liep ondertussen zijn rondjes om het andere trainingsveld. De Spanjaard is nog herstellende van de teenbreuk, die hij opliep in de wedstrijd met de amateurs van VV Bennekom, maar is op de weg terug. Nicolae Mitea, Dennis Gentenaar en Michael Krohn-Dehli vertoonden zich nog niet op het trainingsveld van de ArenA, waar de voorbereidingen op het Stones-concert van maandagavond in volle gang waren.

Nadat Hennie Spijkerman de hesjesverdeling had gemaakt en de selectie in drieën had gedeeld, werd er begonnen met een passvorm. De assistent-trainer zag er op toe dat de ballen ‘strak’ werden ingespeeld. Vervolgens werden de grote doelen erbij gehaald voor een partijspelletje van zeven tegen zeven (en twee keepers) op een veld van dertig bij zestien meter, waarbij telkens één van de teams mocht toekijken. Zes partijtjes van drie minuten later mocht Oranje zich tot winnaar uitroepen. Tot groot genoegen van Wesley Sneijder en Hedwiges Maduro.

Het succes achter de victorie van de Oranjehemden rustte voor een groot deel op een ijzersterke defensie. Het verdedigingsduo Frank de Boer en Zdenek Grygera vormde voor de aanvallers van blauw en geel een nauwelijks te nemen vesting. Daarbij viel het op dat de Tsjech weer zijn vertrouwde positie aan de rechterkant innam. ,,Frank is natuurlijk linksbenig, dus was het logisch dat ik de rechterzone pakte’’, verklaarde de Ajacied, die door Ten Cate als serieuze optie voor de linksbackpositie wordt gezien.

,,Voor mij is het geen enkel probleem. Vorig seizoen heb ik vooral in het centrum gespeeld, maar als de trainer me op links wil uitproberen is dat prima. Ik heb daar bij Sparta Praag en in het Tsjechische elftal ook vaak genoeg gespeeld en kan er prima uit de voeten.’’ Toch staart de verdediger zich tijdens trainingen niet blind op zijn misschien wel nieuwe rol binnen het elftal. ,,Links, rechts of centraal: het is mij om het even.’’