Menu
Oranje doet goede zaken in ArenA

Oranje doet goede zaken in ArenA

Het Nederlands elftal heeft de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije met 2-0 gewonnen. Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy maakten de doelpunten voor het elftal van Marco van Basten.

John Heitinga was zaterdag de enige Ajacied die in actie kwam voor Oranje. Het was zijn 29ste interland. John Heitinga was zaterdag de enige Ajacied die in actie kwam voor Oranje. Het was zijn 29ste interland.

Met John Heitinga als enige Ajacied in de basis, nam Oranje vanaf de eerste minuut het initiatief. Wesley Sneijder liet halverwege de eerste helft zien dat de Amsterdam ArenA hem nog altijd inspireert. De naar Real Madrid getransfereerde middenvelder zorgde met een vrije trap vanaf de linkerkant voor de 1-0. In de tweede helft maakte Van Nistelrooy de 2-0. Op aangeven van Ryan Babel schoot de ploeggenoot van Sneijder van afstand raak. Bulgarije probeerde in Amsterdam wel op zoek te gaan naar een tegentreffer, maar als de Oost-Europeanen al gevaarlijk werden, dan stond Edwin van der Sar op de goede plek.

Wesley Sneijder zorgde met een vrije trap voor de 1-0. Wesley Sneijder zorgde met een vrije trap voor de 1-0.

Oranje staat door de overwinning tweede in poule G tweede met drie punten achterstand op Roemeniƫ. De koploper heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan het Nederlands elftal. Woensdag kan Nederland opnieuw drie punten verdienen. Dan moet wel in Tirana gewonnen worden van Albaniƫ.

Zweden en Denemarken troffen elkaar zaterdagvond ook in het kader van de EK-kwalificatie. De strijd tussen Ajacieden Kennedy Bakircioglu en Dennis Rommedahl eindigde in 0-0.

Robin van Persie feliciteert Sneijder met de 1-0. Robin van Persie feliciteert Sneijder met de 1-0.
Ryan Babel speelde aan de linkerkant een sterke wedstrijd. Ryan Babel speelde aan de linkerkant een sterke wedstrijd.
Oranje is dicht bij kwalificatie voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Oranje is dicht bij kwalificatie voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk.
John Heitinga liep al heel snel een hoofdblessure op. Na enige verzorging kon de Ajacied gewoon verder spelen. John Heitinga liep al heel snel een hoofdblessure op. Na enige verzorging kon de Ajacied gewoon verder spelen.
Marco van Basten mag tevreden zijn: hij zag zijn elftal een veel betere prestatie leveren dan de laatste oefeninterland tegen Zwitserland. Marco van Basten mag tevreden zijn: hij zag zijn elftal een veel betere prestatie leveren dan de laatste oefeninterland tegen Zwitserland.
En dat is 2-0! Heitinga en Van Bronckhorst juichen met doelpuntenmaker Van Nistelrooy. En dat is 2-0! Heitinga en Van Bronckhorst juichen met doelpuntenmaker Van Nistelrooy.