Menu

Oranje fors onderuit tegen Duitsland

Youssouf Hersi en Rafael van der Vaart stonden ook woensdag tegen Duitsland in de basis van het Nederlands elftal onder de 18 jaar. De Ajacieden en hun teamgenoten hadden de eerste wedstrijd van EK met 3-0 gewonnen, maar woensdag was het gastland met dezelfde cijfers veel te sterk.

Van der Vaart, door de Duitse tv-commentaar het 'grootste talent van Nederland' genoemd, was vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot zeilde voorlangs waardoor Duitsland met een 1-0 voorsprong ging rusten. Kort na rust had Oranje nog twee goede mogelijkheden maar Jeffrey de Visscher en Van der Vaart bleven van succes verstoken.

In het laatste kwartier liep Duitsland uit naar een ruime 3-0 zege. Omdat Oekraine met 2-1 won van Kroatie staat dat land met zes punten bovenaan in groep A. Nederland en Duitsland volgen met drie punten en de Kroaten moeten het eerste punt nog halen.

Nederland speelt vrijdag tegen de Oekraine en moet winnen om verder te komen in het toernooi. De poulewinnaars staan maandag in de finale tegenover elkaar. De nummers 2 staan zondag in Aichach op het veld voor de troostfinale.