Menu
Oranje houdt stand tegen Duitsland

Oranje houdt stand tegen Duitsland

Voor het Nederlands Vrouwenelftal is het Europees kampioenschap in Zweden donderdagavond dan eindelijk begonnen. Tegen zevenvoudig Europees kampioen Duitsland speelde Oranje verdienstelijk met 0-0 gelijk.

Oranje telde in het openingsduel met Duitsland twee Ajacieden in de basis. Daphne Koster (aanvoerster) en Anouk Hoogendijk. Bovendien was Claudia van den Heiligenberg, die vanaf komend seizoen bij Ajax voetbalt, ook een basiskracht. Koster verzette bergen werk in het hart van de defensie waar ze samen met clubgenote Hoogendijk de lakens uitdeelde. Grote kansen kreeg Duitsland, dat de vorige duels met Oranje met 5- en 6-0 had gewonnen, nauwelijks.

Het Nederlands team werd in de eerste helft zelf ook niet vaak gevaarlijk, maar drong in de tweede helft favoriet Duitsland - vijf Europese titels op rij - ver terug op eigen helft. Oranje kreeg goede kansen op de openingsgoal maar die bleef uit. Ook toen Manon Melis alleen op de Duitse doelvrouw afkwam, bleef een doelpunt uit. En zelfs toen twee Oranje-vrouwen in de slotseconden op het vijandelijke doel afkwamen, werd de situatie niet optimaal uitgespeeld. Daardoor stond er aan het einde een 0-0 uitslag op het scorebord. Dat resultaat leverde juichende Oranje-speelsters op in het Zweedse Växjö. In groep B hebben alle vier de ploegen na de eerste wedstrijd één punt. Zondag staat Noorwegen - Nederland op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Jasper Ruhe