Menu
Oranje Leeuwinnen verliezen nipt van Australië

Oranje Leeuwinnen verliezen nipt van Australië

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft op het vriendschappelijke toernooi de Algarve Cup het tweede duel, met Australië, nipt verloren, 3-2. Desiree van Lunteren was de enige Ajacied met een basisplaats. Bij België deed Davina Philtjens mee. Zij scoorde én won met 4-1 van Italië.

In het met 1-0-gewonnen oefenduel met China, eerder deze week, stond Liza van der Most als rechtsachter opgesteld. Tegen de Australische vrouwen, de nummer zes van de wereld, nam Van Lunteren die positie weer in. Zij zag de Australische ploeg ten volle profiteren van de harde wind. Liefst drie keer kon de tegenstander van Oranje voor rust scoren, 3-0.

Maar in de tweede helft was Oranje aan de beurt. Kelly Zeeman kwam in de 63e minuut binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd bracht Vivianne Miedema enigszins terug in de wedstrijd, maar drie minuten schoot Sherida Spitse de aansluitingstreffer binnen, 3-2. In de allerlaatste seconde en de blessuretijd had Oranje nog kansen op de gelijkmaker, maar het lukte net niet.

Einde wedstrijd. We speelden een sterke tweede helft, maar het was nét niet genoeg. Australië wint met 3-2. #AUSNED pic.twitter.com/JEQwWYELQZ

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 3 maart 2017

Maandag staat de derde wedstrijd op het programma. Dan is Zweden de tegenstander.

Davina Philtjens
Net als Oranje bereiden ook de Belgische vrouwen zich voor op het komende EK. Niet aan de Algarve maar op Cyprus. Davina Philtjens had met België eerder deze week geoefend tegen Zwitersland (een basisplaats en 2-2-resultaat) en won deze vrijdag met 4-1 van Italië. De Ajax-linksback was tegen de Italiaansen invalster, maar scoorde wel! Philtjens maakte de vierde Belgische goal.

Full time | 1-4 ! ��⚽ #CyprusCup #Flames4History #WEURO2017 pic.twitter.com/1n99POo7zn

— Belgian Red Flames (@BelRedFlames) 3 maart 2017

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees