Menu
Oranje Leeuwinnen verslaan Oostenrijk; goal Van der Gragt

Oranje Leeuwinnen verslaan Oostenrijk; goal Van der Gragt

De Oranje Leeuwinnen hebben het oefenduel met Oostenrijk donderdag met 0-2 gewonnen. In Sankt Pölten droeg Ajacied Stefanie van der Gragt een goal bij aan de zege. Ook Vivianne Miedema scoorde voor de regerend Europees kampioen.

Van der Gragt was niet de enige Ajacied die in actie kwam in de mistige NV-Arena. Ook Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman hadden een basisplaats in de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Merel van Dongen en Liza van der Most waren invallers bij Oranje. De eerste was al na een kwartier de vervanger van de geblesseerd geraakte Zeeman. Lize Kop en Sisca Folkertsma bleven op de bank. Oud-Ajacied Michel Kreek maakte donderdag overigens zijn debuut als assistent-trainer.

Deze 11 gaan starten tegen Oostenrijk.

�� Je kunt de wedstrijd om 20.30 uur live zien via https://t.co/tKCbJ3lDhi #OOSNED #SamenSterk pic.twitter.com/uj4JD1oPIk

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 19 oktober 2017

Van der Gragt opende score
Verdediger Van der Gragt opende de score in de 26e minuut. Invaller Miedema zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing tegen de Oostenrijkers, die op het laatste EK tot de halve finales reikten.

Het vriendschappelijke duel met Oostenrijk gold als generale voor de start van de kwalificatiecyclus voor het EK van 2019 in Frankrijk. Nederland speelt zijn eerste kwalificatieduel dinsdag in Groningen tegen Noorwegen. Oranje treft vervolgens ook Ierland, Noord-Ierland en Slowakije.  

Lees ook: Liefst 9 Ajax Vrouwen spelen WK-kwalificatie
Lees ook: Ajacieden schrijven historie met Oranje Leeuwinnen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe