Menu
Oranje Leeuwinnen voortvarend van start op EK

Oranje Leeuwinnen voortvarend van start op EK

De Oranje Leeuwinnen zijn het EK in eigen land zondagavond prima van start gegaan. In de openingswedstrijd van het toernooi werd Noorwegen met 1-0 verslagen. Shanice van de Sanden tekende in een uitverkochte Galgenwaard voor het winnende doelpunt.

Desiree van Lunteren, opgesteld als rechtsback, speelde van begin tot einde mee. In de slotfase kwam ook de nieuwbakken Ajacied Stefanie van der Gragt binnen de lijnen. Zij verving elf minuten voor tijd captain Mandy van den Berg. De andere geselecteerde Ajacieden; Liza van der Most, Kelly Zeeman en Sisca Folkertsma, kwamen niet in actie.

Nederlandse dominantie
De overwinning mocht absoluut verdiend worden genoemd. Al in de eerste minuut kreeg Lieke Martens een grote kans, maar de Noorse doelvrouw Ingrid Hjelmseth redde uitstekend. Het was een klein wonder dat Oranje pas in de 66e minuut de score opende. Martens bediende op maat Van de Sanden, die overtuigend raak knikte. Daarvoor was de gastheer al regelmatig in kansrijke positie in de zestien van Noorwegen opgedoken, maar het vizier stond niet op scherp, met name bij Vivianne Miedema.

Zege komt niet in gevaar
Na de openingstreffer bleef Nederland domineren, op jacht naar de 2-0. Een tweede treffer bleef uit, maar tegelijkertijd werd van Noorwegen ook niets meer vernomen.

Donderdag speelt Oranje zijn tweede groepswedstrijd, dan op het Kasteel tegen Denemarken. Belgiƫ is de derde opponent uit de groep.

Lees ook: Van der Most: Ik heb mijn kans gepakt
Lees ook: Van Lunteren: Ook verdedigend sta ik mijn mannetje

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Erwin Spek