Menu
Oranje Leeuwinnen winnen ook tweede EK-duel

Oranje Leeuwinnen winnen ook tweede EK-duel

De Oranje Leeuwinnen hebben donderdag ook hun tweede groepsduel op Women's EURO 2017 met 1-0 gewonnen. Desiree van Lunteren speelde de hele wedstrijd tegen Denemarken mee in Rotterdam. Stefanie van der Gragt was een invaller in het keurkorps van bondscoach Sarina Wiegman.

Vier dagen na de 1-0-overwinning op Noorwegen in Utrecht sloegen de Oranje Leeuwinnen dus opnieuw hun slag. Ook in het uitverkochte Sparta Stadion verscheen Van Lunteren als rechtsback aan de aftrap. Een plek in de kwartfinale lijkt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman nauwelijks meer te kunnen ontgaan.

Sherida Spitse benut penalty
Oranje bemachtigde al snel een voorsprong. Na een overtreding op Daniëlle van de Donk kreeg Sherida Spitse na 20 minuten de kans uit een penalty toe te slaan. De middenvelder miste niet en voorzag haar 135ste interland van een goude randje: 1-0. Denemarken, dat zondag België met 1-0 versloeg, maakte het de Oranje Leeuwinnen bij tijd en wijle flink lastig. Vooral de uitblinkende doelvrouw Sari van Veenendaal behoedde het thuisland voor de gelijkmaker.

Invaller Van der Gragt
Negen minuten na rust werd Van der Gragt ingebracht. De Ajacied verving Mandy van den Berg en liet zich al snel zien met goede verdedigende én aanvallende acties. De verdediger was daarmee ook dicht bij de 2-0. Denemarken maakte het zichzelf bovendien lastig door enkele grote kansen te missen. Oranje oogde het laatste halfuur vermoeid, maar hield uiteindelijk stand en heeft als koploper royaal uitzicht op een plek in de kwartfinales. De Ajacieden Kelly Zeeman, Liza van der Most en Sisca Folkertsma kwamen donderdag niet in actie.

YES!!! We winnen onze tweede groepswedstrijd met 1-0 van Denemarken! Fans, bedankt voor jullie support!! #NEDDEN #OnsEK pic.twitter.com/iCniYfScoF

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 20 juli 2017

De Nederlandse Vrouwen sluiten de groepsfase maandag in Tilburg af tegen België. De Belgen verloren hun eerste duel van Denemarken, maar versloegen donderdag verrassend Noorwegen: 0-2. Davina Philtjens was in Breda basiskracht bij de Belgen, die ook in de race blijven voor een plek in de volgende ronde. Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.

België- Nederland wordt maandag vanaf 20:45 uur gespeeld.

Lees ook: Belgen boeken broodnodige zege op WEURO 2017
Lees ook: Oranje Leeuwinnen voortvarend van start op EK

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Kay Int Veen