Menu
Oranje na rust langs Kazachstan

Oranje na rust langs Kazachstan

Het Nederlands elftal heeft het EK-kwalificatieduel met Kazachstan gewonnen. In de Amsterdam ArenA was Oranje vrijdagavond met 3-1 te sterk. Halverwege stond het nog 0-1. Dankzij goals van invaller Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay en Robin van Persie (strafschop) in het laatste halfuur stelde Oranje de overwinning uiteindelijk veilig. Jasper Cillessen kwam als enige Ajacied in actie. Davy Klaassen en Joël Veltman bleven aan de kant.

De avond begon in mineur voor Nederland. Ondanks een duidelijk overwicht brachten de bezoekers Oranje na ruim een kwartier spelen in verlegenheid. Verdediger Abdoelin kopte de bal achter Cillessen. Een behoorlijke tegenvaller aangezien er na de nederlaag tegen Tsjechië toch aardig wat druk zat op het tweede kwalificatieduel. Er moest gewonnen worden.

Invaller Klaas Jan Huntelaar brak uiteindelijk na een uur spelen de ban. Enkele minuten na zijn entree kopte hij de 1-1 tegen de touwen. Vervolgens duurde het nog tot de 82ste minuut voordat Oranje het overwicht in de score wist uit te drukken. Ibrahim Afellay – eerder aangever bij de gelijkmaker – nam met een van richting veranderd schot de 2-1 voor zijn rekening. In de laatste minuut gooide Robin van Persie de wedstrijd definitief in het slot. De aanvaller van Manchester United schoot raak vanaf de strafschopstip: 3-1.

Na het weekend staat er voor Oranje opnieuw een EK-kwalificatiewedstrijd op het programma. Het Nederlands elftal treft maandag het IJsland van Kolbeinn Sigthórsson in Reykjavik.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Met deze elf spelers begon Oranje tegen Kazachstan. Met deze elf spelers begon Oranje tegen Kazachstan.
Jasper Cillessen speelde zijn achttiende interland. Jasper Cillessen speelde zijn achttiende interland.
Davy Klaassen en Joël Veltman bleven op de bank. Davy Klaassen en Joël Veltman bleven op de bank.
Verdediger Abdoelin zette Kazachstan met een rake kopbal op voorsprong. Verdediger Abdoelin zette Kazachstan met een rake kopbal op voorsprong.
Ex-Ajacied Daley Blind was de linksback van Nederland. Ex-Ajacied Daley Blind was de linksback van Nederland.
Nog een oude bekende: Wesley Sneijder. Nog een oude bekende: Wesley Sneijder.
De 1-1 van Klaas Jan Huntelaar in de maak. De 1-1 van Klaas Jan Huntelaar in de maak.
Bondscoach Guus Hiddink zag dat het uiteindelijk goed afliep tegen Kazachstan. Bondscoach Guus Hiddink zag dat het uiteindelijk goed afliep tegen Kazachstan.