Menu

Oranje nu echt naar Portugal

De Ajacieden Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Johnny Heitinga en fysiotherapeut Ricardo de Sanders zijn klaar voor Euro 2004. ,,We hebben er zin in", klonk het eendrachtig op luchthaven Schiphol.

Het was een drukte van belang bij vertrekhal 3 op Schiphol. Daar stonden cameraploegen, radioverslaggevers en enkele tientallen supporters te wachten op de bus van de KNVB. Iets over elf uur was het zo ver en kwam de grijze bus met het oranje logo voor de vertrekhal rijden.

De deuren gingen open en de Nederlandse internationals druppelden de bus uit. Johnny Heitinga was één van de eerste die zijn koffer te pakken had en zich een wegbaande door zingende supporters.

Snel volgden ook de andere Ajacieden Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Ze hebben er zin in. ,,We gaan nog steeds met een goed gevoel naar Portugal. Waarom niet?", zei Van der Vaart net voor vertrek. Hij gaf nog maar eens aan dat het vanaf nu écht begint.

Ricardo de Sanders sloot zich aan bij de spelers. De fysiotherapeut van Ajax gaat als derde fysio mee naar het EK. ,,Ik zal ze fit houden", beloofde hij net voordat het hele KNVB-gezelschap zich iets na half twaalf door de douane begaf.