Menu
Oranje o19 loopt WK mis

Oranje o19 loopt WK mis

Het Nederlands elftal onder 19 wist zich donderdagavond niet te plaatsen voor het WK onder 20 in Zuid-Korea volgend jaar. De ploeg van bondscoach Aron Winter beleefde een uiterst spannend duel met Duitsland, maar werd via strafschoppen verslagen (5-4). Ajacieden Abdelhak Nouri, Vince Gino Dekker en Carel Eiting startten in de basis. Deyovaisio Zeefuik bleef aan de kant.

Eerder deze week, op maandag 18 juli, eindigde Nederland als derde in de EK-poule na een nederlaag tegen Frankrijk (5-1). Het duel met Duitsland was voor Oranje de laatste kans om deel te nemen aan het WK onder 20.

Het Duitse elftal toonde zich donderdagavond sterk en stond bij rust op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Oranje tot scoren. Vanuit een vrije trap schoot Nouri in de 81ste minuut de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later zette Dennis van der Heijden Oranje op voorsprong. Duitsland gooide echter al gauw roet in het eten en maakte in de blessuretijd de 2-2.

Spectaculaire slotfase
In de verlenging kwamen de Duitsers opnieuw op voorsprong. Oranje vocht terug en in de 111ste minuut stonden de ploegen met 3-3 gelijk. Strafschoppen moesten even later het duel beslissen. Na missers van Nouri en Vlap trok Oranje aan het kortste eind en loopt hiermee het WK mis.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots