Menu
Oranje O19 uitgeschakeld op EK

Oranje O19 uitgeschakeld op EK

Het was de wedstrijd van de waarheid voor Oranje -19. Er moest gewonnen worden van Spanje om door te komen op het EK. Het lukte ondanks dappere pogingen (net) niet. Oranje bleef steken op 1-1 en dat is te kort voor een plaats bij de laatste vier.

Met Leeroy Owusu, Damon Mirani (foto), Terry Lartey Sanniez in de laatste linie en Abdelhak Nouri op het middenveld moest Oranje O19 het initiatief in de eerste helft aan de Spanjaarden laten. Al in de achtste minuut schoot Mirani ongelukkigerwijze in zijn eigen doel en hielp de opponent zo onbedoeld in het zadel. De ploeg van coaches Aron Winter en Sonny Silooy had in de eerste helft een strafschop moeten krijgen toen een Spaanse verdediger de bal opzichtig op zijn arm kreeg, maar de arbiter wuifde de claim weg.

In de tweede helft kreeg Oranje die penalty wel toen Pelle van Amersfoort naar de grond werd getrokken. De spits voltrok zelf het vonnis over de Spaanse tegenstander, 1-1. Dat was niet genoeg als Oranje verder wilde komen in het toernooi.

Twaalf minuten tijd offerde Winter Ajacied Mirani ten faveure van Gervane Kastaneer in de hoop de beslissing te forceren. Helaas lukte dat niet. De stand bleef 1-1, waardoor Oranje de halve finales nipt mis. Geen schande in een poule met Duitsland, Spanje en Rusland maar wel jammer.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees