Menu

Oranje oefent tegen Verenigde Staten

Twee weken na de laatste speeldag in de KPN Eredivisie kunnen Rafael van der Vaart en John O'Brien elkaar treffen tijdens een oefeninterland. De beide Ajacieden staan die 19e mei misschien tegenover elkaar op het middenveld als Oranje oefent tegen de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zal niet lang na het duel tegen Nederland afreizen naar Japan/Zuid Korea om zich voor te bereiden op hun eerste WK-wedstrijd tegen Portugal.

In dat kader past volgens de technische staf van Team USA nog perfect een oefeninterland met Nederland. Eerder in de voorbereiding treft Amerika Duitsland en Italie.

De interland van Oranje wordt om acht uur 's avonds aan de oostkust van Amerika gespeeld. De locatie moet nog worden vastgesteld.

Slecht een keer eerder speelde het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten. In voorbereiding op het Wereldkampioenschap 1998 werd op 21 februari in het Pro Player Stadium in Miami met 2-0 gewonnen. De oud-Ajacieden Ronald de Boer en Clarence Seedorf tekenden voor de treffers.

Nederland is bij de loting voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2004 in Portugal - vrijdag in Porto - niet geplaatst. Frankrijk, Spanje, Italie, Ierland, Belgie, Turkije, Tsjechie, Zweden, Roemenie en Duitsland genieten bij de loting wel een 'beschermde' status.

De vijftig deelnemende landen worden over tien voorrondepoules verdeeld. De tien winnaars plaatsen zich voor het EK in Portugal, dat als gastland zelf al zeker is van deelname. De tien nummers twee uit de poules spelen een play-off om de vijf resterende plaatsen.