Menu

Oranje onder 16 verliest eerste EK-duel

Vijf Ajacieden maakten maandagavond deel uit van het Nederlands Elftal onder de zestien jaar, dat zijn eerste wedstrijd speelde op het Europees kampioenschap. Oranje verloor. Turkije was met 1-0 te sterk. De andere poulewedstrijd eindigde in 0-0 waardoor alles nog mogelijk is in groep B.

Wesley Sneijder was opnieuw aanvoerder van team. De Ajacied kreeg zelf in de eerste helft een kleine mogelijkheid, maar verzilverde die niet.

Na rust kreeg spits Sherjill Mac Donald vaker de lange bal zijn richting op geschoten. De kansen kwamen er voor Nederland, maar de punten gingen naar Turkije. Een afgeslagen vrije trap belandde achter de Nederlandse defensie en Ajax-doelman Boy Waterman was kansloos op de intikker van Denizhan.

Opstelling Oranje: Boy Waterman (Ajax); Ferne Yue Ting Chiung (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Sergio Hellings (Ajax), Ferne Yue Ting Chiung (Feyenoord); John Schot (PSV), Wesley Sneijder (Ajax), Sigourney Bandjar (Feyenoord); Lorenzo Rimkus (Sparta), Sherjill MacDonald (Ajax), Marvin Wijks (Sparta).