Menu

Oranje onder 17 loopt EK mis

Vurnon Anita, Christian Supusepa en Jordy Schell zijn er met Oranje onder 17 niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindronde van het Europees kampioenschap. Oranje won weliswaar met alle drie de Ajacieden in de basis met 3-1 van Noord-Ierland, maar concurrent Duitsland liet geen steek vallen.

De kansen op het bereiken van de eindronde van het Europees kampioenschap waren al minimaal voor Oranje onder 17. Zelf moesten de Nederlanders een monsterscore halen of Duitsland moest punten laten liggen. Dat gebeurde niet. Oranje boekte een 3-1 overwinning op Noord-Ierland, maar Duitsland pakte Finland in met 4-0. Daardoor is het doelsaldo van de oosterburen, dat net als Nederland zeven punten haalde, veel beter dan dat van Oranje (9-1 om 5-2).

Vurnon Anita kreeg in het begin van de wedstrijd goede kansen de score te openen, maar de Noord-Ierse doelman lag succes voor hem tot twee maal toe in de weg. In de tweede helft liep Oranje uit naar een 3-0 voorsprong, alvorens de gasten tegen scoorden. Bondscoach Ruud Kaiser was ondanks de uitschakeling tevreden over zijn ploeg. ,,We kunnen trots zijn op onze jongens", deelde de coach na afloop mee. ,,Vorig jaar sneuvelde Duitsland. Nu sneuvelen wij. Dat is voetbal."

Anita en Supusepa speelden de hele wedstrijd, Schell werd in de 56ste minuut vervangen.